1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen luonnonsuojeluliitto

Keskustan Kärnä: Luonnonsuojeluliitosta tulossa museointiliitto

Kansanedustajan mielestä luonnon monimuotoisuus voidaan turvata kehittyneillä hakkuumenetelmillä.

Suomen luonnonsuojeluliitto
Mikko Kärnä
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) käy jälleen Suomen luonnonsuojeluliiton kimppuun.Kirsti Länsman / Yle

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) arvostelee Suomen luonnonsuojeluliiton vaatimuksia uusista suojelumetsistä ja Metsähallituksen suojelutavoitteiden lisäämisestä. Kärnä on nykyään itse Suomen luonnonsuojeluliiton jäsen.

– Luonnonsuojelu ja luonnon monimuotoisuuden suojeleminen on tärkeää, mutta tällä menolla luonnonsuojeluliitto on muuttumassa luonnonmuseointiliitoksi. Mikään ei enää näytä riittävän, vaikka Suomi on luonnonsuojelun mallimaa. Koko Suomen maapinta-alasta on suojeltu valtion toimenpitein yli 10 prosenttia. Lapin pinta-alasta on puolestaan suojeltu pelkällä Natura-ohjelmalla lähes 40 prosenttia Eikö tämä jo riitä?, Kärnä kysyy.

Edustajan mukaan luonnonpuistojen ja kansallispuistojen määrää ei voida enää lisätä.

– Metsäluonnon monimuotoisuudesta kyetään huolehtimaan uusilla kehittyneillä hakkuumenetelmillä, vaikka niitä samalla myös hyödynnetään. Ajaudumme taloudelliseen katastrofiin, mikäli Suomen luonnonsuojeluliiton vaatimuksiin suostutaan.

Kärnä on arvostellut Suomen Luonnonsuojeluliittoa myös aiemmin ja arvioinut, että liitto on muuttumassa "vihreiden puoluetoimiston jatkeeksi".

Lue seuraavaksi