Yli 400 euroa kuussa kymmenen neliön asunnosta – tällainen on Uuteenkaupunkiin nouseva moduuliasunto

Uudenkaupungin moduuleja vuokrataan sekä yhdelle että kahdelle hengelle. Jokaiselta asukkaalta peritään täysi vuokra.

vuokra-asunnot
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Yli 400 euroa kuussa kymmenen neliön asunnosta – tällainen on Uuteenkaupunkiin nouseva moduuliasunto
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Yli 400 euroa kuussa kymmenen neliön asunnosta – tällainen on Uuteenkaupunkiin nouseva moduuliasunto

Uuteenkaupunkiin nousevat väliaikaiset moduuliasunnot alkavat valmistua.

Kaupunkiin päätettiin rakentaa satoja moduuliasuntoja sen jälkeen, kun autotehdas ilmoitti palkkaavansa toista tuhatta työntekijää.

Moduuliasunnoilla pyritään helpottamaan Uudenkaupungin vuokra-asuntopulaa. Esimerkiksi kaupungin suurimman asunnonvälittäjän myyntipäällikkö sanoo, että vuokra-asuntoja ei ole tällä hetkellä tarjolla.

Moduuliasuntoja Uudessakaupungissa.
RK-Housing rakentaa Mältintielle moduuliasuntoja.Kalle Mäkelä / Yle

Moduuliasunnot toimittavat RK-Housing ja Rental Store Finland.

RK-Housingin ensimmäisiä moduuleja kalustetaan parhaillaan. Mältintie 13:n tontille valmistuu 15 kahden hengen asuntoa. Rental Store Finland tuo moduuleja tontilleen 22. toukokuuta alkaen.

Tarjolla yhden ja kahden hengen moduuleja

RK-Housing perii huoneistoistaan kuukausivuokraa 450 euroa per asukas. Vuokraan sisältyvät veden ja sähkön lisäksi muun muassa astiat ja kalusteet. 26 neliön moduulit on tarkoitettu kahdelle hengelle.

– Selvitämme tänne parhaillaan nettiyhteyksiä. Pyrimme siihen, että netti kuuluisi myös vuokraan, sanoo RK-Housingin toimitusjohtaja Reino Kokkonen.

Emme pysty alhaisempiin kustannuksiin.

Reino Kokkonen

Rental Store Finland puolestaan vuokraa noin 10 neliön huoneita 429 euron kuukausihintaan. Vuokraan sisältyvät vesi, sähkö, petivaatteet ja siivous, toteaa Rental Store Finlandin toimitusjohtaja Harri Kuusiluoma.

Ydinkeskustasta tuplasti suurempi asunto samalla rahalla

Yli 400 euron kuukausivuokra saattaa kuulostaa korkealta noin 10 neliön huoneesta. Esimerkiksi Turun ydinkeskustassa on vapaana 30 neliön asunto, jonka kuukausivuokra on 450 euroa.

Uudessakaupungissa vuokra-asuntopula tuntuu olevan todellinen, sillä verkon vuokravälityssivustoilla on kaupungissa tarjolla vuokralle vain muutamia vuokra-asuntoja. Hinnat ovat niissäkin korkeita, sillä esimerkiksi kimppakämpän yhdestä huoneesta pyydetään 500 euroa kuussa.

Mies seisoo rakennustyömaalla.
RK-Housingin toimitusjohtaja Reino Kokkonen työn touhussa.Kalle Mäkelä / Yle

RK-Housingin toimitusjohtaja Reino Kokkonen myöntää, että moduuliasunnon kuukausivuokra voi tuntua korkealta. Hän kuitenkin toteaa, että vuokraa ei voi alentaa.

– Emme pysty alhaisempiin kustannuksiin. Tähän liittyvät sähkölämmitykset, vedet, kaikki liittymismaksut ja ylimääräiset rakennustyöt.