yle.fi-etusivu

Sodankylään nousee miljoonien eurojen jäähalli

Sodankylä myy vanhaa tarpeetonta ja rakentaa uutta tarpeellista. Uuden jäähallin rakentaminen voi alkaa jo syksyllä. Päätettävänä on myös kunnan historian suurin investointi eli uusi sosiaali- ja terveyskeskus.

Sodankylä
Sodankylä myy kuntalaisten suosiman Kommattivaaran hiihtokeskusen
Kommattivaaran laskettelukeskus on yksi kunnan myymistä kiinteistöistä.Sodankylän kunta.

Sodankylän liikuntahalli on saamassa viereensä jäähallin. Jäähallin rakentamisen varmistaa opetusministeriön viime viikolla tekemä 750 000 euron avustuspäätös.

Kunnan teknisen johtajan Matias Ylirieston mukaan jäähallin kustannusarvio on kolme miljoonaa euroa. Kunta on jo aiemmin varannut rahat hallin tekemiseen.

Halliin tehdään nousevat katsomot ja liikuntatila täyttää muun muassa jääkiekon vaatimukset.

Historian kallein rakennus

Maanantaina voi nytkähtää eteenpäin myös Sodankylän kunnan kaikkien aikojen suurin investointi eli hyvinvointikeskus. Keskukseen tulevat uusi terveyskeskus ja sosiaalitoimen palvelut.

Sodankylän kunnanhallitus käsittelee 20 miljoonaa euroa maksavaa hyvinvointikeskusta maanantaina. Sodankylän kunnan teknisen johtajan Matias Ylirieston mukaan tavoite on viedä investointi valtuuston päätettäväksi toukokuun lopulla.

Hyvinvointikeskus toteutetaan elinkaarimallilla. Siinä rakentaja sitoutuu pitämään tekemänsä talon kunnossa 20 vuotta. Ylirieston mukaan tällä pyritään varmistamaan hyvä rakentamisen laatu.

Vanhat kiinteistöt myyntiin

Uusien rakennusinvestointien ohella Sodankylä pyrkii eroon vanhoista kunnan kannalta tarpeettomista kiinteistöistä. Ylirieston mukaan kunta omistaa noin 70 kiinteistöä. Omistuksessa ja kunnossa pidetään ne jotka kunnan tehtävien kannalta ovat tarpeellisia.

Nyt myyntiin on pistetty muiden muassa toimiva Kommattivaaran hiihtokeskus, Sattasen kylmillään oleva koulu ja kirkonkylässä oleva Lapin Opiston entinen talo, jossa on yrityksiä vuokralla.

Kunnan teknisen johtajan Matias Ylirieston mukaan Kommattivaara myydään, koska hiihtokeskuksen pito ei kuulu kunnalle ja uusi yksityinen omistaja voi vauhdittaa paikan kehitystä. Kommattivaara on kuntalaisten suosima hiihtokeskus, jonka loivat rinteet sopivat lapsiperheille, senioreille ja lautailun sekä slalomin aloittelijoille.