Kaarinalaisisät haluavat oppilaansa pois Hovirinnan koulusta

Oppilaiden vanhemmille kerrottiin perjantaina, että homekoirat merkkasivat yli 50 kohtaa koulussa.

sisäilmaongelmat
Kaarinan Hovirinnan koulukiinteistö
Petra Ristola / Yle

Joukko kaarinalaisisiä vaatii päättäjiä tekemään nopeasti ratkaisuja sisäilmaongelmista kärsivän Hovirinnan koulukiinteistön suhteen. He vaativat, että koulutoiminta siirretään nopeasti muihin tiloihin.

Homekoirat tutkivat kiinteistön vapunpäivänä 1.5. ja vanhempainyhdistykselle on kerrottu, että koirat merkitsivät rakennuksesta 54 paikkaa.

– Virkamiehillä ja päättäjillä on selkeä tehtävä. Verorahoja ei enää tule tuhlata hyödyttömiin korjauksiin, vaan tarvitaan pitkän tähtäimen ratkaisuja, jotka takaavat terveellisen kouluympäristön oppilaille ja henkilökunnalle. Ensimmäinen askel on siirtää Hovirinnan koulutoiminta väliaikaisiin tiloihin syksystä alkaen, isät kirjoittavat lehdistötiedotteessa.

Jo aiemmin Hem och Skola i S:t Karins -Vanhempainyhdistys on tilannut koulurakennuksen ongelmista lausunnon Turun yliopiston professori Tuula Putukselta. Putuksen mukaan rakennus aiheuttaa vakavan terveysriskin koulun oppilaille ja henkilökunnalle.

Oppilaita Kaarinan Hovirinnan koulun pihalla.
4b-luokka vietti ympäristöopin tuntia Hovirinnan koulun pihalla huhtikuussa.Petra Ristola / Yle

Kaarinan kaupunginhallitus käsittelee Hovirinnan tilannetta kokouksessaan maanantaina 8.5. Valtuusto ottaa kantaa asiaan 22. toukokuuta.

Kaarinassa on kerätty adressi, joka luovutetaan päättäjille hallituksen kokouksessa maanantaina. Adressin on allekirjoittanut yli tuhat henkilöä.

Adressissa vaaditaan, että Hovirinnan toiminta siirretään väliaikaisiin tiloihin syyslukukauden alusta lähtien ja että Hovirintaan rakennetaan uusi koulurakennus suomen- että ruotsinkielisille oppilaille.

Hovirinnassa toimivat suomen- ja ruotsinkieliset alakoulut ja kaupungin ruotsinkielinen esikoulu.