Iltalehden päätoimittaja presidentin moitteista: Toivoisin, että keskityttäisiin asiaan

Päätoimittaja Kari Kivelä suostui kommentoimaan asiaa Ylelle vain sähköpostitse.

Iltalehti
Kari Kivelä.
Yle

Iltalehden vastaava päätoimittaja Kari Kivelä puolustaa lehden lauantaina julkaisemaa juttua (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan tasavallan presidentin ja eduskunnan välillä on isoja linjariitoja Suomen turvallisuuspolitiikan suunnasta.

Presidentti Sauli Niinistö ehti jo samana päivänä presidentinkanslian verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun) kommentoida, ettei erimielisyyksiä ole, ja että jutun kirjoittanut Iltalehden toimittaja Olli Ainola ei tarjouksesta huolimatta halunnut keskustella presidentin kanssa asiasta.

Päätoimittaja Kari Kivelä suostui kommentoimaan asiaa Ylelle vain sähköpostitse muutamalla lauseella.

– Olli Ainolan juttu dokumentoi tarkasti, kuinka hankalaa presidentin, hallituksen ja eduskunnan on ollut löytää yhteinen muotoilu ja kanta avunantoon Baltian maille sotilaallisessa konfliktissa eli muodostaa yhteinen näkemys ja tulkinta Lissabonin sopimuksesta, Kivelä viestitti Ylelle lähettämässään sähköpostissa sunnuntaina.

– Toivottavasti ansiokas artikkeli luetaan tarkkaan ja keskustelu pääasiaan keskittyen jatkuu, Kivelä huomauttaa.

Kiistan toiseksi osapuoleksi mainittu entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on toppuutellut Iltalehden väitettä näkemyseroista. Myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) kirjoitti lauantaina blogissaan (siirryt toiseen palveluun), että Iltalehden väite ristiriidasta valiokunnan ja presidentin välillä on virheellinen.