Kuurojen jääkiekon MM-pronssi Suomeen

Suomen kuurojen jääkiekkomaajoukkue eli Deaf Lions voitti pronssiottelussa Kazakstanin.

Yle Uutiset viittomakielellä
Kuurojen jääkiekkomaajoukkueen jäsen Christer Fagerström.

Deaf Lions palasi vappuna Suomeen kuurojen MM-kisoista pronssimitalit kaulassaan. Joukkueen ottivat lämpimästi vastaan lähiomaiset ja kannattajat.

Vaikka Helsinki-Vantaan lentokentällä nähtiin tyytyväisiä pelaajia, moni on sitä mieltä, että myös kirkkaampi mitali olisi ollut mahdollinen.

– Tavoite kultamitalista epäonnistui. Kahdessa ottelussa meillä oli ihan hyvät mahdollisuudet, mutta hävisimme sitten lopulta molemmat, kertoo joukkueen pelaaja Christer Fagerström, joka pelasi kolmansissa arvokisoissaan.

Tavoite totetui - nälkä jäi

Suomen maajoukkue varmisti mitalinsa pronssiottelussa voittamalla Kazakstanin selvin lukemin.

Deaf Lionsin päävalmentaja Teemu Taruvuori on tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Etukäteen asetettu tavoite mitalipeleihin pääsemisestä toteutui, vaikka finaalista putoaminen jäi vaivaamaan myös valmentajan mieltä.

– Pelasimme kokonaisuutena hienon turnauksen. Kanada ja USA-pelit jäivät harmittamaan, koska ne olivat tosi tiukalla. Eli kultamitaliottelu olisi tietenkin ollut se kovempi saavutus, mutta olemme erittäin tyytyväisiä tähän pronssimitaliin, Taruvuori sanoo.

Kuurojen leijonien seuraava näytön paikka on vuoden 2020 kuurojen talviolympialaisissa (Winter Deaflympics), jotka on määrä pitää Armeniassa. Maailmanmestaruudesta kisataan seuraavan kerran neljän vuoden kuluttua Kanadassa.

Ottelutulokset

Kuurojen jääkiekon MM-kisat, Amherst, Yhdysvallat, 19. - 29.4.2017

  • 22.4. Suomi - Kazakstan 17 - 0
  • 24.4. Suomi - Tšekki 12 - 1
  • 27.4. Suomi - USA 2 - 6
  • 28.4. Suomi - Kanada 1 - 4
  • 29.4. Suomi - Kazakstan 12 - 2 (pronssiottelu)

Turnauksen lopputulos

  1. USA
  2. Kanada
  3. Suomi
  4. Tšekki
  5. Kazakstan