Veikö susi kaksi mäyräkoiraa pihasta Lammilla?

Kaksi mäyräkoiraa kuoli Lammin Yläneellä sunnuntaina. Aivan täyttä varmuutta ei ole siitä, oliko pihalla vieraillut isokokoinen eläin susi.

Lammi, Hämeenlinna

Suden epäillään surmanneen kaksi koiraa sunnuntai-iltana Lammilla Ylänteen kylällä. Mäyräkoirat oli laskettu iltakymmenen jälkeen ulos kotipihalle, jolloin niiden kimppuun oli käynyt isokokoinen eläin. Eläin nappasi toisen koirista suuhunsa.

Koiranomistaja perheineen näki eläimen 30 metrin päästä ja tunnisti sen sudeksi. Toinen koirista löytyi myöhemmin elossa peltorumpuun piiloutuneena, mutta pahasti vahingoittuneena. Eläinlääkäri joutui lopettamaan koiran.

Sudeksi epäillyn eläimen suuhun joutunut koira löydettiin maanantaiaamuna läheiseltä pellolta kuolleena ja pahasti purtuna.

Riistasuunnittelija kävi paikalla

Puhelimet ovat soineet maanantaina kiivaasti Suomen Riistakeskuksen Etelä-Hämeen toimistolla. Riistasuunnittelija Marko Muuttola kertoo, että Lammin tapauksesta on tullut paljon kyselyjä.

Sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon huhuja tapahtuneesta. Muuttola korostaa sitä, että koirat olivat vapaasti pihalla, eikä niitä viety esimerkiksi terassilta.

Marko Muuttola kävi tapahtumapaikalla maanantai-aamuna. Koirien saamien puremajälkien ja maahan jääneiden tassunjälkien perusteella Muuttola on 90-prosenttisesti varma siitä, että kyseessä on ollut susi.

Hauho-Lammi-Hollola-alueella on tänä keväänä tehty useita susihavaintoja ja parissa tapauksessa susi on päätynyt riistakameran kuviinkin.