Sodankylän kunnanhallitus hyväksyi hyvinvointikeskuksen toteuttajan

Sodankylän kunnanhallitus esittää, että Sodankylän kunnan hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi valitaan Lemminkäinen Talo Oy.

Sodankylä
Sodankylän terveyskeskus
Sodankylän nykyinen terveyskeskus on huonokuntoinen ja jo lähes käyttökelvoton. Uutta, sote-ympäristön mukaista terveyskeskusta puhutellaan hyvinvointikeskukseksi. Uula Kuvaja / Yle

Sodankylän kunnanhallitus päätti maanantaina esittää kunnanvaltuustolle, että Sodankylän kunnan hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi ja palveluntuottajaksi valitaan Lemminkäinen Talo Oy. Kunnanhallituksen mukaan Lemminkäisen tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto elinkaarimallilla toteutettuna.

Hyvinvointikeskuksesta tuli Lemminkäisen lisäksi vain yksi tarjous YIT Rakennus Oy:n ja Caverion Suomi Oy:n muodostamalta yhteenliittymältä.

Rakennusurakan rahoittamiseksi Sodankylän kunta on solminut leasing-rahoituksen puitesopimuksen Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. Lopulliset sopimukset hankkeen rahoituksesta sekä elinkaarihankkeen toteutuksesta on tarkoitus allekirjoittaa kesällä 2017.

Kunnanhallituksen mukaan sopimusneuvottelut aloitetaan välittömästi, jotta hanke pysyy aikataulussa.

Kuntalaiset pääsevät tutustumaan suunnitelmiin

Kunnanvaltuusto päättää asiasta kokouksessaan maanantaina 29.5. Sitä ennen järjestetään avoin infotilaisuus, jossa hyvinvointikeskuksen suunnitelmia esitellään kuntalaisille. Tilaisuus pidetään kunnanviraston valtuustosalissa tiistaina 23.5. klo 18.

Rakennukseen voi tutustua etukäteen myös kunnan YouTube-kanavalla, missä julkaistaan Lemminkäisen tekemä 3D-esittelyvideo.