1. yle.fi
  2. Uutiset

EU-ruokakasseilla on jopa aiempaa kovempi kysyntä Lappeenrannassa

Ruokakassien jaon yhteydessä voi nyt tarkistuttaa terveytensä. Viime kerralla EU-ruokakassit loppuivat Lappeerannassa kesken.

Lappeenranta
Ruokakassissa on mm. jauhoja, kaurahiutaleita, hapankorppuja, makaronia, hernekeittoa, pastaa juustokastikkeessa, mysliä ja lisäsäilykettä. YLE Keski-Suomi / Petteri Juuti

Lappeenrannassa jaetaan keskiviikkona EU-ruokakasseja. Ensimmäistä kertaa ruokakassien jaon yhteydessä voi saada myös terveysneuvontaa ja mittauttaa verenpaineensa.

– Luulen, että asiakkaittemme on aika vaikea lähteä tilailemaan aikaa jonnekin terveystarkastukseen tai mittaukseen. Toivomme saavamme enemmäkin sellaista palvelua, että paikalliset kävisivät täällä meillä tekemässä mittauksia ja keskustelemassa terveydestä työttömien kanssa, sanoo Lappeenrannan seudun työnhankijoiden taloudenhoitaja Marja Pylkkö.

Pylkkö kertoo, että moni työtön saattaa rahapulassaan syödä päiväkausia vaikkapa pelkkää leipää.

Jauhoja ja ruokaa

Ruokakasseilla uskotaan olevan samanlainen tarve on nyt kuin aiemminkin, ellei jopa suurempikin.

Muun muassa erilaisia jauhoja sisältäviä ruokakasseja on yhteensä 310 ja niitä jaetaan arkipäivisin niin pitkään kuin niitä riittää.

– Epäilen, ettei niitä kauhean paljon jää. Puolitoista vuotta sitten jäi parikymmentä ihmistä ilman kassia. Yhdeltätoista aloitettiin jako ja kahdeltatoista kassit olivat jo loppu, Marja Pylkkö muistaa.

Ruokakassissa on vehnä- ja sämpyläjauhoja, kaurahiutaleita, hapankorppuja, makaronia, hernekeittoa, pastaa juustokastikkeessa, maitojauhetta, aamiaismysliä ja lisäsäilykettä. Työttömyyttään ei tarvitse todistella saadakseen ruokakassin.

– Ei näihin jonoihin lähdetä kovin helposti. Tänne tulee sellaisia ihmisiä, jotka eivät todella tarvitsevat apua, Pylkkö sanoo.

EU-ruokakasseja jaetaan Lappeenrannassa kello 11 alkaen työttömien ruokalan alakerrassa osoitteessa Meijerinkatu 4.

Lue seuraavaksi