Hyppää sisältöön

Ahtisaari luopuu perustamansa CMI-järjestön puheenjohtajuudesta – ehdottaa seuraajakseen Alexander Stubbia

Ahtisaaren tilalle on nousemassa Alexander Stubb.

Presidentti Martti Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon 2008. Kuva: Valdrin Xhemaj / EPA

Presidentti Martti Ahtisaari luopuu perustamansa rauhanvälitysjärjestö CMI:n hallituksen puheenjohtajuudesta. CMI kertoo asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Ensimmäisenä asiasta kertoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Ahtisaaren on tarkoitus luopua paikastaan ensi syksynä. Tilalleen hän esittää kokoomuksen kansanedustajaa, ex-pääministeri Alexander Stubbia.

Ahtisaari ilmoitti aikeistaan CMI:n kevätkokouksessa tänään tiistaina. CMI:n mukaan Ahtisaari halusi tehdä ilmoituksen jo nyt, jotta puheenjohtajan vaihtaminen pystytään viemään läpi suunnitelmallisesti.

CMI:n verkkosivujen uutisen mukaan Ahtisaari pysyy tiiviisti mukana järjestön toiminnassa. Hallituksen puheenjohtajuudesta luopuminen antaa hänelle enemmän aikaa tukea järjestön rauhantyötä neuvonantajana ja asiantuntijana.

–  Lisäksi hän alkaa koota CMI:lle neuvoa-antavaa kansainvälistä tukiverkostoa. Ahtisaarella on vastedeskin oma toimistonsa ja henkilökuntansa CMI:n tiloissa, sivuilla kerrotaan.

Ahtisaari perusti CMI:n vuonna 2000 sen jälkeen kun hän päätti kuuden vuoden virkakautensa tasavallan presidenttinä. Hän on siitä lähtien toiminut hallituksen puheenjohtajana.

Nobelin rauhanpalkinto Ahtisaarelle myönnettiin vuonna 2008. Hän täyttää kesäkuussa 80 vuotta.

Stubb: Suuri kunnia

Alexander Stubb sanoo, että hallituksen puheenjohtajuus on hänelle suuri kunnia.

Kyseessä on luottamustoimi, joten hän jatkaa päivätyössään kansanedustajana.

– CMI:n rauhanvälitysosaaminen on maailman huippua. Lähden nöyränä oppimaan uutta alasta, jota kohtaan tunnen suurta mielenkiintoa. Olen aina ollut sitä mieltä, että suomalaiset ovat rauhanvälittäjinä maailman parhaimmistoa, Stubb sanoo CMI:n sivuilla.

.
.