Perussuomalaiset sittenkin hyväksymässä hallintarekisterilain

Puolue esittää, että hallintarekisterien kautta suomalaisiin yrityksiin sijoittaville suomalaisille tulisi 50 prosentin ennakkoperintä osinkotuotoista.

Arvopapereiden hallintarekisteri
Pörssilukuja ja rahaa.
Ismo Pekkarinen / AOP

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on päässyt sopuun ehdoista, joilla se hyväksyy hallintarekisterin sisältävän lain.

Perussuomalaiset haluaa, että ulkomaisten hallintarekisterien kautta suomalaisiin yrityksiin sijoittaville suomalaisille tulee 50 prosentin ennakkoperintä osinkotuotoista. Se käänsi ryhmän pään.

–Tämä prosentti, joka seuraa siitä jos tietoja ei anna. Se on niin raju. Kun se nousee sinne, niin eihän meillä ollut enää tarvetta kiukutella, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi (ps.) sanoi illalla.

Suunniteltu lähdevero olisi voinut estää ulkomaisia sijoituksia Suomeen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Toimi Kankaanniemen mukaan uusi laki ennakonperinnästä voitaisiin hyväksyä vielä ennen kesää.

Kankaanniemen mukaan nyt hyväksytyt ehdot ovat ryhmän kanta, mutta hän ei tiedä, hyväksyvätkö kaikki perussuomalaiset kansanedustajat sitä, sillä kaikki edustajat eivät olleet kokouksessa paikalla.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat neuvottelivat asiasta vielä illalla. Ylen tietojen mukaan ratkaisu syntyi jo iltapäivällä puheenjohtajien kesken. Asiasta keskustellaan huomenna eduskunnassa.

Eduskunnan piti keskustella tänään tiistaina suuressa salissa hallintarekisteröinnin suomalaisille mahdollistavasta laista. Asia vedettiin kuitenkin pois käsittelystä, eikä laista äänestetä huomenna, kuten oli tarkoitus. Etenkin perussuomalaisten poliisikansanedustajat ovat vastustaneet lakiesitystä.