Ydinjätettä sisältävä tunneli romahti osittain Yhdysvalloissa

Työntekijät on evakuoitu alueelta. Kukaan ei ole loukkaantunut eikä radioaktiivista vuotoa ole ainakaan toistaiseksi havaittu, Washingtonin osavaltion ympäristöministeriö sanoo.

Aiemmin Hanfordin ydinlaitoksessa tuotettiin ydinasekelpoista plutoniumia, mutta nyt aluetta puhdistetaan. Kuvassa vaarallisen jätteen säiliöitä Hanfordissa vuonna 2015. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Ydinjätettä sisältävä rautatietunneli on osittain romahtanut Hanfordin ydinlaitoksessa Yhdysvalloissa, kertovat maan tiedotusvälineet.

Tunnelissa on junanvaunuja, jotka ovat täynnä ydinjätettä, uutistoimisto AP kertoo.

Washingtonin osavaltion ympäristöministeriön edustaja sanoo AP:lle, että tunnelissa ei ollut romahduksen aikana työntekijöitä.

Lähellä työskennelleet ihmiset evakuoitiin ja kauempana olleita kehotettiin pysyttelemään sisätiloissa. Heitä kehotettiin sulkemaan ilmastointi ja olemaan syömättä ja juomatta.

Kukaan ei ole kuitenkaan loukkaantunut eikä radioaktiivista vuotoa ole ainakaan toistaiseksi havaittu tunnelien ulkopuolella, ministeriön edustaja sanoo.

Lähellä tehtyjen tietöiden arvellaan saattaneen johtaa tunnelin romahtamiseen.

Hanfordissa on yli 9 000 työntekijää.

Hanfordissa valmistettiin vyosikymmenien ajan ydinaseisiin sopivaa plutoniumia, muun muassa Nagasakiin Japaniin toisessa maailmansodassa pudotettu pommi. Nyt laitos on Yhdysvaltain laajin puolustusalan ydinjätteen varasto, joka täytyy puhdistaa.

Lähteet: AP, Yle Uutiset