1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

SK: Sampo-Rosenlew vahvistaa suunnitteluaan – Porista tähytään etenkin Kiinan puimurimarkkinoille

Porin puimuritehtaalle palkataan parikymmentä uutta suunnittelijaa.

Kuva: YLE

Leikkuupuimureita ja metsäkoneita valmistava Sampo-Rosenlew palkkaa suunnitteluosastolleen Poriin 21 uutta työntekijää.

Satakunnan Kansa kertoo, että suunnitteluosaston vahvistamisen taustalla on Sampo-Rosenlewin tavoite päästä isoksi toimijaksi Intiassa, Kiinassa, Brasiliassa ja Afrikassa, joissa porilaisyrityksen osaomistajaksi viime vuonna tulleella intialaisella Mahindra-konsernilla on vahva markkina-asema.

Uusia suunnittelijoita tarvitaan, koska näillä alueilla on kysyntää tehtaan nykytarjontaa isommille ja leveämmille leikkuupuimureille.

Haluamme tehdä Sampo-Rosenlewistä aidosti globaalin yhtiön.

Sundararajan Rangarajan

Porin puimuritehtaan laajentumishaluista kerrottiin ensimmäisen kerran jo viime vuonna, kun intialainen Mahindra-konserni tuli porilaisyrityksen osaomistajaksi.

Nyt tavoitteet ovat täsmentyneet (siirryt toiseen palveluun).  Erityisen suuret odotukset Sampo-Rosenlew on ladannut Kiinan markkinoiden kehittymiseen.

– Haluamme tehdä Sampo-Rosenlewistä aidosti globaalin yhtiön, sanoo tuore operatiivinen johtaja, intialainen Sundararajan Rangarajan.

Maatalouskoneiden maailmanlaajuisen kysynnän kasvuodotusten takana on johtaja Rangarajanin mukaan kaksi syytä: maailman kasvava väestö tarvitsee ruokaa ja maanviljeilijöiden määrä vähenee kaupungistumisen vuoksi.