1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Imatra

Imatran kaupunginjohtajalle reilun 10 000 euron palkka

Imatran uudeksi kaupunginjohtajaksi valittu Rami Hasu saisi irtisanottaessa vuoden palkan.

Rami Hasu on aloittanut perehtymisen kaupunginjohtajan työhön Imatralla. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Imatran kaupunginjohtajaksi valittu Rami Hasu on aloittanut perehtymisen työhönsä nykyisen kaupunginjohtaja Pertti Lintusen rinnalla.

Hasun palkka on 10 300 euroa kuukaudessa sisältäen puhelinedun ja vapaaehtoisen vapaan autoedun.  Hasun työsopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja siinä on puolen vuoden koeaika.

Mikäli Hasu irtisanottaisiin tai hänet siirrettäisiin muihin tehtäviin, hänelle maksettaisiin vuoden rahapalkkaa vastaava erokorvaus sisältäen irtisanomisajan palkan.

Jos kaupunginjohtaja irtisanoutuisi itse luottamuspulan vuoksi, hänellä olisi myös oikeus vuoden palkkaa vastaavaan erokorvaukseen sisältäen irtisanomisajan palkan.

Kehityskeskustelu vuosittain

Kaupunginjohtaja käy kehityskeskustelut kaupunginhallituksen puheenjohtajien kanssa. Niiden yhteydessä arvioidaan edellisvuoden tavoitteiden toteutumista sekä sovitaan tulevan vuoden tavoitteista. Sovitut tavoitteet kerrotaan myös kaupunginhallitukselle.

Kaupunginjohtajan virkasuhteen pohjana on muun muassa kunnallinen yleinen virkaehtosopimus.

Rami Hasu aloittaa vs. kaupunginjohtajana 19. kesäkuuta, kun Pertti Lintunen siirtyy lomalle. Hänen työnsä alkaa virallisesti syyskuun alussa. Hasu on aloittanut jo perehtymisen työhönsä Imatralla.