1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jääkiekko

Kemiläisiä jääkiekkoilijoita veteraaniturnaukseen Pariisiin – "Marjamäelle laitettiin eilen Facebookissa viestiä, että täältä tullaan"

Kemiläinen veteraanijääkiekkojoukkue Letkunilikat tunnetaan Pariisin turnauksen pelilistoilla nimellä Hose Ankles.

jääkiekko
Jukka Heikonen ja Sven Nyberg.
Jukka Heikonen ja Sven Nyberg ovat treenanneet kovaa viikonlopun turnausta varten.Jari Vesa / Yle

Kemiläinen veteraanijääkiekkojoukkue Kemin Letkunilikat suuntaa perjantaina Pariisiin. Suunnitelmissa on osallistua muun muassa jääkiekon MM-kisoihin – mutta vain katsojina. Sen sijaan joukkue osallistuu Pariisissa viikonloppuna pelattavaan veteraaniturnaukseen.

– Me ollaan lähellä isojen pelien kaukaloita, mutta kyllä meillä tietenkin on eri halli missä tehdään omia koitoksia, hymyilee Letkunilikkojen pelaaja Sven Nyberg.

Omaan turnaukseen valmistautumisen ohella Letkunilikkojen pelaajat Sven Nyberg ja Jukka Heikonen ovat kuitenkin seuranneet tarkasti myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelejä.

– Marjamäelle laitettiin eilen Facebookissa viestiä, että täältä tullaan. Pari luotettavaa pakkia olis tarjolla, jos tarvii. Jaakolaa ja Kukkosta lähdetään tuuraamaan, jos tarvitsee, nauraa Letkunilikkojen Jukka Heikonen pilke silmäkulmassa.

Viikonlopun veteraaniturnauksen pelit otetaan kuitenkin tosissaan ja tavoitteetkin on asetettu.

– Tähän mennessä ollaan käyty pelaamassa muun muassa Itävallassa ja Prahassa. Kahden parhaan joukossa ollaan oltu joka turnauksessa. Joukkue on harjoitellut ahkerasti, 2–3 kertaa viikossa läpi talven ja menestystä haetaan, sanoo Nyberg.

– Joka peli lähdetään voittamaan ja tarkoituksena olisi päästä finaaliin asti. Mitaleista lähdetään taistelemaan, lisää Heikonen.

Hyvän olon tunne on paras pokaali.

Sven Nyberg

Kemiläisten lisäksi senioriturnaukseen osallistuu joukkueita ainakin Itävallasta, Ranskasta ja Tšekistä.

– Meidän pelit on lauantaina ja sunnuntaina. Kahdelle päivälle tulee noin kymmenen peliä, mutta ne ovat noin puolen tunnin pelejä, kaksikko kertoo.

Letkunilikat-viiri.
Hannu Kankaanpää

Jokainen ymmärtää pelin hengen

Menestyksen lisäksi sosiaalinen kanssakäyminen on yksi ikämieskiekon tärkeimmistä asioista.

– Pokaalit eivät ole ehkä kovin isoja, mutta ehkä se hyvän olon tunne on paras pokaali, minkä jokainen saa tuollaisen turneen jälkeen, sanoo Nyberg.

– Ikätaso on sellainen, että jokainen on nähnyt elämää ja ymmärtää, mikä on ikämiestason pelin henki. Siihen liittyy tietenkin hikoilu, mutta myös sosiaalinen yhdessäolo ja huulen heitto. Tässä iässä ne on äärimmäisen tärkeitä asioita.

Lue seuraavaksi