Viitostien pullonkaulaa avarretaan – autoilijoiden varauduttava pysähtymään

Pohjoisesta tuleva liikenne joutuu pysähtelemään Mikkelin kohdalla noin viikon ajan. Mikkelissä körötellään jopa kolmeakymppiä heinäkuulle saakka.

infrarakentaminen
Viitostie
Viitostien liikenne ajelee hiljakseen Mikkelin kohdilla heinäkuuhun saakka. Pohjoisesta tuleva liikenne välillä pysähtyy Mikkelin kohdalla seuraavan viikon.Kalle Pallonen / Yle

Mikkeliin pohjoisesta päin Viitostietä pitkin tulevien kannattaa varautua pysähdyksiin seuraavan viikon ajan.

Destian työmaapäällikkö Jari Lievonen kertoo, että pysäytykset ovat välttämättömiä Graanin ja Tuppuralan kohdilla.

– Sen verran louheautolla ajetaan kiertotielle materiaalia, että joudumme aina minuutiksi tai pariksi pysäyttämään liikenteen, kun louheauto menee kaistalta toiselle. Tämmöisiä pieniä pysäytyksiä tässä on odotettavissa ensi viikon puoliväliin saakka, Lievonen kertoi keskiviikkoaamuna.

Pysäytykset alkoivat tiistaina. Etelästä päin tuleva liikenne ei pysähdy missään vaiheessa kokonaan.

Vaikka pysähdykset kestävät vain viikon verran, nopeusrajoitukset ovat alueella voimassa vielä pari viikkoa juhannuksen jälkeen.

Kun vauhdit pysyy hiljaisina, niin homma etenee.

Jari Lievonen

Lievosen mukaan Mikkelin kohdalla ajetaan viittäkymppiä noin 1,2 kilometrin matka. Graanin ja Tuppuralan kohdilla ajetaan noin 200 metrin matkalla ensi viikosta lähtien korkeintaan vain kolmeakymppiä.

Viitostien parannustyössä Mikkelin kohdalla rakennetaan toinen ajorata ja lisäkaistoja Pitkäjärven ja Aseman välille sekä parannetaan eritasoliittymiä, katuja ja kevyen liikenteen yhteyksiä.

Ajokaistat käytössä asuntomessuille

Kaikkiaan alueella tehdään töitä syksyyn saakka. Työtä kirittävät Mikkelissä järjestettävät asuntomessut, jotka alkavat heinäkuun 14. päivä.

– Kiivaasti juhannukseen asti ja pari viikkoa siitä ennen asuntomessuja saadaan viitostien sillat siihen tilanteeseen, että siinä on molemmat ajokaistat käytössä. Asuntomessujen jälkeen viimeistellään tämä Graanin kohta niin, että syyskuun loppuun mennessä nämä työt on tässä kaikki valmiina, Lievonen selventää.

Kevään aikana ei ole ollut onnettomuuksia työmaa-alueella.

– Kun vauhdit pysyy hiljaisina, niin homma etenee. Huolehditaan, että turvaväli on riittävän pitkä toiseen autoon, Lievonen opastaa.

Graanin kohdalla tehdään monenlaista parannustyötä. Työmiehet muun muassa leventävät kääntymiskaistoja ja jatkavat Graanin risteyssiltaa noin 4,5 metriä. Lisäksi alueelle tulee uusi teräsholvisilta.

Routa vähän hitaammin sulaa, toivottavasti kelit vähän tästä lämpenee.

Jari Lievonen

Muutokset ovat vaikuttaneet myös jalankulku- ja pyöräliikenteeseen. Tämän viikon maanantaina suljettiin Tuppuralan alikulku. Kevyt liikenne on ohjattu kulkemaan Tuppuralankadun kautta.

Lievosen mukaan jalankulkijat ja pyöräilijät ovat tienneet hyvin poikkeusjärjestelyistä ennakkoon.

– Muutama henkilö on käynyt asiaa ihmettelemässä, kun väylä on suljettu.

Routa sulaa hitaammin

Vuodenaikaan nähden tavallista kylmempi sää hieman vaikuttaa rakentamiseen.

– Saisi lämpimämpi vähän olla näihin hommiin. Ei tällä kuitenkaan ole suurta vaikutusta maanrakentamiseen. Routa vähän hitaammin sulaa, toivottavasti kelit vähän tästä lämpenee, Lievonen toivoo.