Kohta saa taas ruosteisia autoja – tulipalossa tuhoutunut karkkitehdas käynnistelee tuotantoa

Kivijärveläisen CandyWellin karkkitehtaan toiminta on pääsemässä uudelleen käyntiin viimesyksyisen tulipalon jäljiltä.

makeiset
Nainen pitää kädessään makeista.
Muun muassa näistä karkeista on ollut pulaa CandyWellin tuotantokatkon takia. Alihankkijat ovat pystyneet tuottamaan vain murto-osan puristemakeisten kysynnästä.Pauliina Tolvanen / Yle

CandyWellin makeistehtaalla viime marraskuussa riehunut tulipalo vei kivijärveläiseltä perheyritykseltä kaiken. Palossa tuhoutuivat niin koneet, kalusteet kuin varasto. Ahdinkoa lisäsi se, etteivät yrityksen vakuutukset korvanneet kaikkia vahinkoja.

– Tuotantomme on ollut kokonaan seis. Alihankkijat ovat tehneet jonkin verran näitä meidän jauhetuotteita, mutta käytännössä 90 prosenttia tuotannosta on ollut jäissä, kertoo toimitusjohtaja Vesa Hurme.

Vajaassa puolessa vuodessa asiat ovat kuitenkin edenneet myönteiseen suuntaan. Ensin karkkitehdas sai lainojaan anteeksi, sitten yksityisestä tuotantohallista löytyi uudet tuotantotilat. CandyWell on aloittanut tilojen remontoinnin, ja ensimmäiset laitteet ovat saapuneet Kiinasta. Tuotantoa on tarkoitus aloitella jo ensi viikolla.

– Tarkoittaa sitä, että lähdemme pikkuhiljaa liikkeelle näillä koneilla, mitä tällä hetkellä on. Tahti kasvaa kesän mittaan, kun saamme uutta kalustoa, Hurme kertoo.

Neljän hengen perheyritys valmistaa puristemakeisia ja tarvittavia laitteita on tulossa Kiinan lisäksi Euroopasta.

– Elämä jatkuu ja töitä pitää täällä Kivijärvellä tehdä tulevaisuuteen luottaen. Toivotaan parasta, Hurme summaa.

CandyWellin tehtaan tulipalo Kivijärvellä.
Näky CandyWellin tehtaalla oli lohduton marraskuussa 2016.Pauliina Tolvanen / Yle