1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Liikahtaako Tampereen kaupunkikuvan mullistava Kansi jo eteenpäin? Tänään kerrotaan, missä mennään

Päästäänkö Tampereen Kantta rakentamaan jo tulevana kesänä? Tämä selvinnee torstaina, kun kaupunki ja SRV kertovat hankkeen tämän hetkisestä tilanteesta.

Tampere
Havainnekuva Tampereen Kansi ja Areena -hankkeesta
Studio Libeskind

Tampereen kaupunki ja rakennusyhtiö SRV kertovat torstaina Kansi ja areena -hankkeen neuvottelutilanteesta. Kello 10 alkavaa tiedotustilaisuutta voi seurata suorana kaupungin verkkosivujen kautta (siirryt toiseen palveluun).

Tiedotustilaisuudessa ovat mukana konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta. SRV:tä edustavat hankejohtaja Kari Mäkelä ja talous- ja rahoitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

Kaupunki ja SRV allekirjoittivat vajaa vuosi sitten sopimuksen Tampereen keskustaan, rautatien päälle tulevan kokonaisuuden rakentamisesta ja aikatauluista. Monitoimiareenan lisäksi alueelle rakennetaan tornitaloja, joihin tulee muun muassa asuntoja, toimistotilaa ja hotelli. Myös RAY on kertonut rakentavansa Suomen toisen kasinon Tampereen areenalle. Alueen kokonaislaajuus on 110 000 neliötä.

Hankkeen kustannusarvio on tällä hetkellä noin 500 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on noin 60 miljoonaa. Muista sijoittajista ei ole vielä tähän mennessä kerrottu.

Valmista jo neljän vuoden päästä?

SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen kertoi helmikuussa, että kannen rakentaminen voi alkaa jo ensi kesänä tai syksynä. Viime kesänä julkistetun aikataulun mukaan ensimmäisten talojen pitäisi olla valmita vuoden 2020 syyskuuhun mennessä. Suurin osa muusta rakentamisesta valmistuisi tuolla aikataululla seuraavaan kevääseen mennessä.

Hankkeen etenemistä jarruttaa tällä hetkellä siitä tehty valitus. Valituksen tehnyt kaupunginvaltuutettu Aarne Raevaara hakee KHO:sta Tampereen kaupunginvaltuuston tekemän hankintapäätöksen kumoamista ja oikaisua Hämeenlinnan hallinto-oikeuden syksyllä 2016 antamaan päätökseen.

Raevaaran mukaan päätös syntyi kaupunginvaltuustossa virheellisesti ja valtuutetut joutuivat päättämään asiasta puutteellisin tiedoin.

Lue seuraavaksi