Neljännen varavaltuutetun osallistuminen strategiaseminaariin keskusteluttaa – Joensuu tarkentaa ohjeistustaan

Joensuun kaupunki on antanut strategiaseminaariin osallistumisesta kahtalaisia ohjeita. Jarmo Lähteenmäki (ps.) oli saanut sähköpostilla luvan.

kunnanvaltuustot
Kutsu.
Janne Ahjopalo / Yle

Perussuomalaisten neljännen varavaltuutetun Jarmo Lähteenmäen osallistuminen Kolilla järjestettyyn Joensuun uusien kaupunginvaltuutettujen strategiaseminaariin herätti hämmennystä kokousväessä.

Lähteenmäki oli saanut luvan osallistumiseen Joensuun kaupungin toimistosihteeriltä sähköpostilla. Varsinaisella valtuutetulla Osmo Kokolla oli este – samoin perussuomalaisten ensimmäisellä, toisella ja kolmannella varavaltuutetulla. Näin ollen toimistosihteeri oli tulkinnut, että neljännen varavaltuutetun osallistuminen seminaariin toteutuu samoin kuin valtuustokokouskäytännöissä.

Kaupungin strategiajohtaja Janna Puumalainen ymmärtää tapahtunutta.

– Näin isossa organisaatiossa aina välillä sattuu näin.

Nyt kyllä tämän jälkipyykin myötä osallistumiskuviot ohjeistetaan erittäin selvästi.

Janna Puumalainen

Strategiaseminaari järjestetään vain kerran neljässä vuodessa, eikä kaupungilla ole ollut tarkkaa ohjeistusta kutsukäytännössään. Kutsu oli osoitettu vain kaupunginvaltuutetuille.

– Meillä on 6. kesäkuuta uusien valtuutettujen koulutus ja perehdytys, jossa sovitaan pelisäännöt. Mitään tarkkaa linjaa kaupungilla ei ole strategiaseminaarien osalta ollut. Mutta nyt kyllä tämän jälkipyykin myötä osallistumiskuviot ohjeistetaan erittäin selvästi, kertoo Puumalainen.