Turun Kupittaa vetoaa vehreydellään ja palveluillaan – asuntojen hinnat nousevat eniten koko Suomessa

Turkulaiset ovat iloisen yllättyneitä siitä, että Kupittaa on noussut vetovoimaiseksi asuinalueeksi.

Asuntojen hinnat
Kupittaan asuntoja
Kimmo Gustafsson / Yle

TurkuTurun Kupittaa on vilkkaan uudisrakentamisen myötä nousemassa suosituksi asuinalueeksi. Myös hinnat nousevat alueella samaa tahtia kuin uudet kerrostalot. Teknologiayritys Reaktorin keskiviikkona julkaiseman ennusteen mukaan asunto-osakkeiden keskihinnat nousevat Kupittaalla eniten koko Suomessa.

Turun kaupunki toivoo, että alueesta tulisi vetovoimainen ja innostava niin yrityksille kuin yhteisöillekin.

Parhaillaan käynnissä on muun muassa Turun yliopistollisen keskussairaalan T3-sairaalan sekä opetus- ja diagnostiikkatila Medisiina D:n rakentamistyöt. Tekeillä olevan palloiluhallin pitäisi olla valmis vuoden lopussa.

"Varmasti hyvä sijoitus"

Puoli vuotta sitten Kupittaalta asunnon ostaneet Marianne ja Harri Siren ovat tyytyväisiä uuteen kotipaikkaansa. Palvelut ja lapsenlapset ovat lähellä.

– Olemme tosi tyytyväisiä ratkaisuumme. Kaikki palvelut ovat lähellä. Kävellen pystyy hoitamaan monta asiaa, Marianne Siren kertoo.

Kävellen pystyy hoitamaan monta asiaa.

Marianne Siren

Rouva kuvaa paikkaa sanoilla virkeä, vehreä ja kaunis. Vehreyttä tuo suuri puistoalue, joka on erityisesti lapsiperheiden ahkerassa käytössä.

Kun Sirenit kuulevat uutisen asuntojen hintojen noususta, he toteavat, että ovat varmasti tehneet hyvän sijoituksen ostaessaan asunnon Kupittaalta.

Vehreys viehättää

Nuori äiti Hedda Mether asuu myös Kupittaalla. Tällä hetkellä perhe asuu vuokralla, mutta kun omistusasunnon hankkiminen on ajankohtaista, on Kupittaa ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto.

Mether nauttii erityisesti alueen vehreydestä. Perheenäiti kokee Kupittaan myös rauhallisena. Asuntojen hintojen tuleva nousu ei yllätä.

– Ymmärrän sen, sillä täällä on hyvät kulkuyhteydet ja puistomaisema, kuitenkin lähellä kaupunkia. Palveluita on kaikkialla.

Liikuntapalvelut vetävät väkeä kauempaakin

Myös muualla asuvat ovat panneet merkille alueen kasvun, lukuisat palvelut, vehreyden ja liikuntamahdollisuudet. Kalevi Salmi ja Hans Virtanen käyvät Kupittaalla säännöllisesti liikuntaharrastuksen parissa. Virtasta huolettaa parkkipaikkojen riittäminen.

Ne tuntuvat olevan haluttuja niin urheiluhallin kuin Seikkailupuistonkin ympärillä. Sairaalan pihalta parkkipaikan löytävä voi käydä lottoamassa samalla onnella.

Täällähän on vaikka mitä kivaa!

Ari Holm

Vaikka vetovoimaisuus on huomattu, ovat paikalliset melko yllättyneitä siitä, että ennusteen mukaan asuntojen hinnat tulevat ensi vuonna nousemaan eniten Suomessa nimenomaan Kupittaalla.

– Se on aika yllättävää. Olen kuvitellut, että Helsingissä nousisi eniten. Ja Turun asunnoista luulisin, että jokirannassa. Itse katsoisin jonkin muun alueen, vaikka hieno onkin, Kalevi Salmi toteaa.

– Tämä oli uutinen. Itse olen kuvitellut, että Helsingin Eirat ja Bulevardit olisivat kärkitilastoissa. Kuulostaa ihan hienolta, sanoo Ari Holm aavistuksen hämmentyneenä.

Kupittaan asuntoja
Kimmo Gustafsson / Yle

Holmin tuo Kupittaalle työ, mutta mies voisi nähdä itsensä myös asumassa alueella.

– No mikä ettei! Täällähän on vaikka mitä kivaa. On maauimala, lenkkipaikat, pesäpallopaikka... Kupittaa on varsinainen liikunnan kehto.

Innostaako uutinen asuntojen hintojen tulevasta noususta miestä asuntokaupoille?

– Kauppamiehenä uskon, että kauppa kannattaa aina. Alue on kehittynyt paljon, ja tarjonta on mielekästä. Harva kuitenkaan määrittelee asumistansa euroina, vaan osana kokonaisuutta, Holm toteaa.