Tampereen keskustan mullistavan Kannen ja Areenan rakentaminen voi alkaa tänä vuonna – Tällainen siitä tulee

SRV on solminut ehdollisen osakassopimuksen monitoimiareenasta, jossa ovat mukana LähiTapiola ja OP-ryhmä sekä Tampereen kaupunki.

Kuva: Studio Daniel Libeskind

Tampereen Kansi ja Areena on nyt entistä lähempänä toteutumistaan. Tampereen kaupunki ja hankkeen sijoittajaryhmä julkistivat torstaina neuvotteluiden pohjalta laaditun Areenayhtiön osakassopimuksen. SRV on solminut ehdollisen osakassopimuksen, jossa ovat mukana LähiTapiola ja OP -ryhmä ja Tampereen kaupunki. 

Sopimus astuu voimaan, kun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet sen lopullisesti, valitukset on käsitelty, EU:n komissio hyväksyy valtionosuuden ja rahoitus varmistuu. Lopullista investointipäätöstä odotetaan vuoden 2017 aikana.

Tampereen kaupunginhallitus päättää kaupungin osalta osakassopimuksesta 15.5.2017. Ylen saamien tietojen mukaan Korkeimmassa hallinto-oikeudessa olevista valituksista saadaan ratkaisu aikaisintaan marras-joulukuussa 2017. 

Kuva: Poikkeusluvan liite, Studio Libeskind

Puolen miljardin hanke

Kaupunki ja SRV allekirjoittivat vajaa vuosi sitten sopimuksen Tampereen keskustaan, rautatien päälle tulevan kokonaisuuden rakentamisesta ja aikatauluista. Monitoimiareenan lisäksi alueelle rakennetaan tornitaloja, joihin tulee muun muassa asuntoja, toimistotilaa ja hotelli. Myös RAY on kertonut rakentavansa Suomen toisen kasinon Tampereen areenalle.

Hankkeen kustannusarvio on tällä hetkellä noin 500 miljoonaa euroa, mistä areenan ja harjoitushallin osuus on noin 100 miljoonaa euroa. Tampereen kaupungin osuus on noin 60 miljoonaa.

Areenasuunnitelma on toiminnallisesti ja taloudellisesti kehittynyt matkan varrella. Mm. areenan kapasiteettia on pystytty kasvattamaan. Areenaan mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa.

Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe Sorinsillan eteläpuolella valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä. Tämän hetkisen aikataulun mukaan koko hanke valmistuu 2023. Lopullinen aikataulu päivitetään kun investointipäätös tehdään.