Pikku Kakkonen palkittiin Punaisen Ristin tunnustuksella – se on pystynyt säilyttämään lapsuuden lapsuutena

Ohjelma on elänyt lasten ja vanhempien elämässä muistuttamassa yhdessäolon tärkeydestä.

Pikku Kakkonen
Pikku Kakkonen
Yle / Pikku Kakkonen

Ylen Pikku Kakkonen on saanut Suomen Punaiselta Ristiltä Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen.

– Pikku Kakkonen on ollut läsnä suomalaisissa kodeissa, ja sen tuntevat lähes kaikki perheet. Ohjelma on jättänyt lähtemättömän jäljen satojen tuhansien ihmisten elämään. Ohjelma on korostanut ihmisten erilaisuutta sekä inhimillistä asennetta ja toimintaa, sanoo SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila.

Punainen Risti kertoo arvostavansa myös sitä, että Pikku Kakkonen on elänyt lasten ja vanhempien elämässä muistuttamassa aikuisten ja lasten yhdessäolon tärkeydestä. Se on vuosikymmenten ajan pystynyt säilyttämään lapsuuden lapsuutena.

Tunnustus luovutettiin tekijöille torstaina. Pikku Kakkonen juhli 40-vuotispäiväänsä tammikuussa ja juhlavuoden aikana Pikku Kakkonen on monessa mukana.

Pikku Kakkosen tuottaja Teija Ryösä ja juontaja-toimittaja Iina Suominen vastaanottivat huomionosoituksen Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja Pertti Torstilalta.
Pikku Kakkosen tuottaja Teija Ryösä ja juontaja-toimittaja Iina Suominen vastaanottivat huomionosoituksen Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja Pertti Torstilalta.Maria Santto / Suomen Punainen Risti

Inhimillinen kädenojennus on tunnustus, jonka Suomen Punainen Risti myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on erityisen ansioitunut inhimillisten teemojen, arvojen ja toiminnan edistäjänä Suomessa.

Tunnustus on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1989. Viime vuonna palkittiin kaikki ne vapaaehtoiset auttajat, jotka tukivat turvapaikanhakijoiden vastaanottoa.