Yli 2200 jalkaparia valtaa Kokkolan kadut, autoilija saa odottaa

Kokkola City Run sulkee katuja ja hidastaa liikennettä tänä iltana Kokkolan keskustassa. Tapahtumaan osallistuu 2200 juoksijaa neljässä sarjassa.

juoksu
Liikkujia Kokkola CityRunissa.
Yle

Autoilijat saavat antaa tietä perjantaina juoksijoille ja kävelijöille, kun Kokkola City Run valtaa uusia reittejä. Tapahtumaan on ilmoittautunut ennakkoon 2200 ihmistä, ja osittaisia tiesulkuja on luvassa eri puolille kaupunkia.

Tapahtumalla on lupa sulkea Torikatu Rantakadun ja Kaarlelankadun välillä sekä Kauppatorinkatu ja Vaatturinkatu Hotelli Kaarlen kohdilta niin, että kaupungintalon parkkipaikalle kuitenkin pääsee.

Kiinni saadaan laittaa myös Rantakatu Anders Chydeniuksenkadun ja Torikadun välillä, Anders Chydeniuksenkatu Vapaudenkadun ja Itäisen Kirkkokadun välillä ja lisäksi Meritie messualueella.

Pohjoisesta tulevien kannattaa siis varmuuden vuoksi valita muu reitti kuin Pohjoinen Ohikulkutie Kokkolaan tullessaan, vahvistaa tapahtumapäällikkö Minna Saarela. Hän muistuttaa silti, etteivät kadut ole poikki tunteja putkeen, vaan autoilijoita päästetään kulkemaan, kun juoksijoita tai kävelijöitä ei ole reitillä.

Minna Saarela.
Minna Saarela.Petra Haavisto / Yle

Kokkola City Runin reitti on muuttunut edellisvuosista. Nyt juoksijat lähtevät vanhoilta nurkilta ja kääntyvät heti Mannerheiminaukiolta Isokatua pitkin kohti Hollihakaa. Sieltä kuuden kilometrin valinneiden matka jatkuu Pohjoisväylän yli Vanhansatamanlahdentielle kohti asuntomessualuetta. Meren rannassa tehdään mutka, ja palataan Suntin vartta kaupunkiin. 10 kilometrin ja puolimaratonin juoksijat jatkavat kohti Mustakaria ja palaavat Vanhaa Veistämöntietä torille. Puolikkaan juoksijat tekevät pidemmän lenkiin kahdesti.

Tapahtumassa on neljä sarjaa: kuusi kilometriä ajanotolla ja ilman sekä 10 kilometrin matka ja puolimaraton.