Kirjastoautossa tolkuton sotku Porissa – liikenneympyrän tiukat kurvit tulivat tutuiksi

Kirjastoauton kuljettajalla oli tällä viikolla turhan painava kaasujalka tai sitten Porin liikenneympyrät pääsivät yllättämään.

kirjastoautot
kirjoja kirjastoauton lattialla
Sotku syntyi onneksi vasta kierroksen päätteeksi, joten asiakkaita sekasorto ei häirinnyt.Porin kaupunginkirjasto

Sadat kirjat lojuivat lattialla, kun Porin kirjastoauto kaarsi kirjaston pihaan kierroksensa päätteeksi. Kuusitoista hyllyllistä kovakantisia oli saanut lennokkaan lähdön keskustan liikenneympyrässä.

Porilaiset kurvit olivat yllättäneet Valkeakoskelta saapuneen kuljettajan. Kirjastovirkailija Päivi Ahonkivi arvelee, että kaksi kuukautta sitten Poriin saapunut, isojen autojen käsittelyyn tottunut kuljettaja oli kirjastoauton ratissa vielä varsin tottumaton.

Ei hän halua toista kertaa tällaista siivousrumbaa.

Päivi Ahonkivi

– Ilmeisesti tämä auto käyttäytyy eri tavalla kuin linja-auto, vaikka näyttääkin ulospäin samalta. Tässä on painopiste ylhäällä reunoilla ja kaasujalka on pidettävä höllällä. Kyseinen kuljettaja taisi vain tulla ympyrään liian kovaa.

Siivousrumba opetti hillitsemään kaasujalkaa

Kirjat saatiin takaisin hyllyille neljän naisen voimin vajaassa tunnissa. Useampi tunti vierähti kuitenkin siinä, että ne lajiteltiin jälleen aakkosjärjestykseen. Tällaista sekasortoa ei kirjastovirkailijan mieleen uran varrelta muistu. Toki kirjoja on ennenkin hyllyiltä tippunut, mutta ei tällaista määrää.

– Kuljettaja lupasi olla jatkossa varovaisempi. Ei hän halua toista kertaa tällaista siivousrumbaa.

kirjat lattialla kirjastoautossa
Porin kaupunginkirjasto