Autokauppa Kamuxin osakeanti kävi hyvin kaupaksi

Hämeenlinnalaisen autokauppa Kamuxin osakeanti ylimerkittiin. Yhtiön tiedotteen mukaan Kamuxin osakkeilla aletaan käydä kauppaa Nasdaq Helsingin pörssin pre-listalla huomenna perjantaina.

Pörssiin listautuminen
Juha Kalliokoski
Juha Kalliokoski perusti nyt pörssiin listautuvan Kamuxin 14 vuotta sitten.Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnalainen autokauppa Kamux on tänään listautunut pörssiin. Autokaupan listautumisanti on Kamuxin tietojen mukaan ylimerkitty. Osakkeen hinnaksi tuli 7,20 euroa.

Kamux laskee liikkeelle lisäosakeannin. Jos lisäanti merkitään täysimääräisesti, yhtiö saa listautumisestaan noin 20,5 miljoonan euron bruttovarat ja osakkeita myyneet omistajat tienaavat reilut sata miljoonaa euroa.

Kamuxin hallituksen puheenjohtajan Matti Virtasen mukaan listautuminen on onnistunut.

– Olemme tyytyväisiä tilanteeseen. Tulevaisuudennäkymät yhtiöllä ovat positiiviset, sanoo Virtanen.

Virtasen mukaan Kamuxilla on tavoitteena saavuttaa vuoteen 2019 mennessä reilun 700 miljoonan euron liikevaihto.

– Tulevia varoja yhtiö tulee jatkossa käyttämään digitalisoitumiseen sekä kansainvälistymiseen, valottaa Virtanen.

Nopeasti kasvanut autokauppa

Käytettyjä autoja Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa myyvä hämeenlinnalainen Kamux on kasvanut hurjaa vauhtia. Juha Kalliokoski perusti yrityksen vuonna 2003. Kalliokoski omistaa edelleen yhtiöstä vajaan viidenneksen. Suurin omistaja on pääomasijoittaja Intera.

Yhtiön liikevaihto nelinkertaistui neljässä vuodessa. Viime vuonna se oli hivenen yli 400 miljoonaa euroa. Samaan aikaan yhtiö on tehnyt koko ajan voitollisia tuloksia. Viime vuoden liiketulos oli 18 miljoonaa euroa. Työntekijöitä Kamuxilla oli vuoden vaihteessa 552.

Viime aikojen kohu lehdistössä ei hidastanut Kamuxin osakekauppaa. Yhtiöstä ei suostuttu kommentoimaan erilaisiin epäkohtiin liittyviä väitteitä Ylelle. Viime vuonna Kamux keskeytti antinsa palkkaepäselvyyksien vuoksi.