1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Akaa

Akaan johtajakiista nytkähti eteenpäin – haastemies tavoitti viimein kaupunginjohtajan

Akaan kaupunginjohtajalla Aki Viitasaarella on kymmenen päivää aikaa antaa vastineensa hänen erottamistaan valmistelevalle työryhmälle.

Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari on vastaanottanut haastemiehen toimittaman muistion. Kuva: Akaan kaupunki

Noin puolitoista kuukautta siihen meni, mutta keskiviikkona 10. toukokuuta se vihdoin tapahtui. Haastemies Heikki Sippola sai toimitetuksi Akaan kaupunginjohtajalle Aki Viitasaarelle muistion, jossa hänen eroamistaan vaativa valiokunta selvittää luottamuspulaan johtaneita syitä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Valkeakosken Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kaupunginjohtajalla on muistion vastaanottamisesta alkaen kymmenen päivää aikaa antaa vastineensa.

Erottamista valmistelevan tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja Mika Pajasmaa kertoo, että asia koitetaan saada nopeasti käsittelyyn.

– Pyysimme kirjallista lausumaa, ja käymme sen valiokunnan kanssa läpi . Annamme kaupunginhallitukselle meidän lopullisen lausumamme tästä asiasta. Sitten sitä käsitellään kaupunginhallituksessa, ja sitten se menee valtuustoon.

Pajasmaan mukaan tavoitteena on, että asia on valtuuston käsittelyssä 31. toukokuuta.

Akaan johtajakiistassa on kyse siitä, että 13 valtuutettua vaati kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren erottamista tai siirtämistä muihin tehtäviin luottamuspulan vuoksi. Viitaasaari piti erovaatimuksia kiusaamisena, mutta poliisi ei lähtenyt tutkimaan asiaa.

Viitasaari on ollut sairauslomalla helmikuusta lähtien, ja sairausloma jatkuu kesäkuun loppuun asti.