NBC: Venäläiskone lensi vain muutaman metrin päähän USA:n koneesta Mustallamerellä

Venäläinen hävittäjä, Suhoi Su-27 lensi vaarallisen lähelle yhdysvaltalaiskonetta Mustallamerellä aiemmin tällä viikolla, kertoo NBC News.

Ulkomaat
Venäläinen Su-24 sotilaskone.
Venäläiset sotilaskoneet lensivät Itämerellä läheltä yhdysvaltalaista ohjushävittäjää viime vuonna.Yhdysvaltain merivoimien 6. laivasto

Yhdysvaltain merivoimien Euroopan joukkojen tiedottajan mukaan amerikkalainen Boeing P-8A -kone oli rutiinilennolla kansainvälisesä ilmatilassa kun venäläinen F-16 -hävittäjän vastine, Suhoi Su-27 lensi vain 20 jalan eli kuuden metrin etäisyydelle amerikkalaiskoneesta.

Kahdeksan metrin välimatkaa pidetään äärimmäisen pienenä, mutta Yhdysvaltain armeijan tiedottajan mukaan Poseidonin kapteeni oli arvioinut, että kohtaaminen oli kuitenkin turvallinen ja ammattimainen.

Armeijan tiedottajan mukaan kohtaamiset venäläisten alusten ja lentokoneiden kanssa ovat viikottaisia, mutta useimmiten turvallisia ja ammattimaisia.

Amerikkalaiset ovat kuitenkin aiemmin arvioineet paljon suurempiakin etäisyyksiä vaarallisemmaksi. Tiedottajan mukaan etäisyys ei ole ainoa turvallisuuteen vaikuttava tekijä vaan siihen vaikuttavat myös muun muassa nopeus, korkeus ja saapumiskulma.

Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän hävittäjä lähti huolehtimaan siitä, että Venäjän rajaa lähestyvä kone muuttaa suuntaansa. Amerikkalainen Poseidon P-8A soveltuu myös tiedustelutehtäviin.

NBC News, STT