Ammattiopisto Sataedu talousahdingossa – aikoo vähentää 35 työntekijää

Sataedun yt-neuvottelut johtuvat rahoituksen pienenemisestä.

ammatilliset oppilaitokset
Sataedun oppilaitos Ulvilassa, kyltti seinässä
Antti Laakso / Yle

Satakunnassa toimiva ammattiopisto Sataedu on aloittamassa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Ne voivat johtaa 35 työntekijän vähentämiseen. Tällä hetkellä Sataedussa on 300 työntekijää.

Sataedu perustelee yt-neuvotteluja rahoituksen vähenemisellä. Vuodesta 2013 rahoitus on pienentynyt kolmanneksella ja viime vuodesta 14 prosentilla. Ensi vuodeksi tarvitaan 2,3–2,8 miljoonan euron sopeutusta. Tällä hetkellä talous on noin miljoona euroa miinuksella.

Väen vähentämistavoitteeseen pyritään lomautuksien ja osa-aikaistamisten lisäksi irtisanomisilla. Irtisanottavien määrä selviää elo–syyskuussa. Sataedu on aiemminkin käynyt yt-neuvotteluja. Viime vuoden keväällä irtisanomisilta vältyttiin.

Sataedua ylläpitävän Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio toivoo, että tämä yt-neuvottelu jäisi viimeiseksi. Isokallion mukaan on mahdollista, että irtisanomiset johtavat jonkin koulutuslinjan supistamiseen tai sulkemiseen, mutta tästä tehdään päätöksiä vasta yt-neuvottelujen aikana.

Sataedussa on noin 3 000 opiskelijaa. Sataedun toimipaikat sijaitsevat Harjavallassa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa ja Ulvilassa. Niiden lisäksi koulutuksia järjestetään Rauman, Tampereen ja Turun toimipisteissä.