Portugali voitti Euroviisut – maan historian ensimmäinen viisuvoitto

"Tämä on voitto musiikille”, laulaja Salvador Sobral kommentoi kuultuaan voitostaan.

Euroviisut
Eurovision Song Contest 2017: Euroviisujen 2017 voittaja: Salvador Sobral: Amor Pelos Dois
Eurovision Song Contest 2017: Euroviisujen 2017 voittaja: Salvador Sobral: Amor Pelos Dois

Portugalilainen Salvador Sobral voitti Euroviisut lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Ukrainan Kiovassa. Voittokappale oli tunteellinen balladi Amar Pelos Dois. Kappaleen on kirjoittanut Salvador Sobralin sisar Luisa.

27-vuotias Salvador Sobral hurmasi euroviisufinaalissa sekä yleisön että tuomariston saaden yhteensä 758 pistettä.

Kuultuaan voitostaan Sobral kommentoi: "Elämme maailmassa, jossa musiikki on pikaruokaa. Tämä on voitto musiikille. Musiikki ei ole ilotulitteita. Musiikki on tunne."

Vakavaa sydänvikaa sairastavan Sobralin tausta on tv:n laulukilpailuissa: hän osallistui jo 10-vuotiaana Bravo Bravíssimo -kilpailuun ja 20-vuotiaana Ídolos-ohjelmaan, joka on Portugalin versio Idols-kisasta.

Toiseksi viisufinaalissa sijoittui Bulgarian Kristian Kostov kappaleella Beautiful Mess, kolmanneksi tuli Moldovan SunStroke Project kappaleella Hey, Mamma!, neljänneksi Belgian Blanche kappaleella City Lights _ ja viidenneksi Ruotsin Robin Bengtsson kappaleella _I Can't Go On.

Lauantai-illan finaalissa oli mukana yhteensä 26 maata. Suomen edustaja Norma John tippui kisasta semifinaalivaiheessa eikä näin ollen esiintynyt finaalissa.