Merkelin kristillisdemokraatit voittamassa tärkeät osavaltiovaalit

Kristillisdemokraattien toiveet syyskuun parlamenttivaalien suhteen nousevat nyt korkealle.

Saksa
Armin Lashet tuulettaa.
Nordrhein-Westfalenin kristillisdemokraattien aluejohtaja Armin Laschet juhlii osavaltiovaalien ensimmäisiä tuloksia.Armando Babani / EPA

Saksassa liittokansleri Angela Merkelin johtamat kristillisdemokraatit ovat ovensuukyselyjen mukaan voittamassa Nordrhein-Westfalenin osavaltiovaalit.

Yleisradioyhtiö ARD:n teettämän ovensuukyselyn mukaan CDU on saamassa 34,5 prosenttia äänistä. CDU:n kannatus on kasvanut merkittävästi edellisiin vuoden 2012 vaaleihin verrattuna. Tuolloin CDU sai äänistä 26,3 prosenttia.

Nordrhein-Westfalenissa valtaa ovat perinteisesti pitäneet sosiaalidemokraatit. Kyselyn mukaan tällä kertaa SPD:n ääniosuus on kuitenkin jäämässä 30,5 prosenttiin. Vuoden 2012 lukuihin eli 39,1 prosentin tulokseen verrattuna romahdus on melkoinen.

Nordrhein-Westfalen on Saksan väkirikkain osavaltio ja sunnuntain vaaleja on pidetty tärkeänä suunnannäyttäjänä sille, kuinka käy Saksan syyskuussa järjestettävissä parlamenttivaaleissa.

Jos ovensyykyselyt pitävät paikkansa, Merkelin ja kristillisdemokraattien mahdollisuudet pysyä vallassa myös jatkossa näyttävät hyviltä.

Lähteet: Reuters