1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nato

SKP tukee sotaharjoitusta vastustavaa mielenosoitusta: "Herrat eivät tunnu välittävän"

Kommunistit toivovat laajaa ja näkyvää Natoa vastustavaa toimintaa.

Nato
Osa rauhanpuolustajien mielenosoitusjulistetta.
Poroja ja pommikoneita. Osa Rovaniemellä järjestettävän mielenosoituksen julisteesta Rauhanpuolustajien nettisivulta.Rauhanpuolustajat

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) Lapin piiri tukee ilmasotaharjoitusta vastustavaa mielenosoitusta. Suomen Rauhanpuolustajat -yhdistys järjestää mielenosoituksen Rovaniemellä 22. toukokuuta. Tapahtumalla vastustetaan samana päivänä alkavaa 11 maan ilmasotaharjoitusta, jonka yksi tukikohta on Rovaniemen lentokenttä.

SKP:n mukaan Arctic Challenge 2017 -harjoitus on osa Suomen johtajien jatkuvasti tiivistyvää Nato-yhteistyötä. Kommunistien mukaan Nato-lähentymisen kiivautta osoittaa se, että Suomen armeija on tänä vuonna mukana 84 kansainvälisessä sotaharjoitus- ja koulutustapahtumassa.

– Vaikka kansalaisten enemmistö vastustaa Suomen Natoon liittymistä, herrat eivät tunnu siitä välittävän. Siksi on saatava aikaan niin laajaa ja näkyvää Natoa vastustavaa toimintaa, että johtajienkin on pakko ottaa se huomioon. Siksi mahdollisimman monen osallistuminen Rovaniemenkin mielenosoitukseen on tärkeää, SKP:n Lapin piiri toteaa tiedotteessaan.