Angry Birdsin luojat opettavat nyt lapsille hiukkasfysiikkaa – "Ehkä pelin avulla tulee pari uutta Einsteinia tai nobelisti"

pelit
Miten opetat hiukkasfysiikkaa lapselle? Kännykkäpelillä tietenkin! Vieraina Big Bang Legends -pelin luoneen Lightneer-yhtiön brändijohtaja Peter Westerbacka (vas.), toimitusjohtaja Lauri Järvilehto ja viestintäjohtaja Hanna Toivonen.
Miten opetat hiukkasfysiikkaa lapselle? Kännykkäpelillä tietenkin! Vieraina Big Bang Legends -pelin luoneen Lightneer-yhtiön brändijohtaja Peter Vesterbacka, toimitusjohtaja Lauri Järvilehto, sekä viestintäjohtaja Hanna Toivonen.

Moni lapsi pelaa päivän aikana pitkän tovin erilaisia pelejä. Nyt joukko entisiä roviolaisia ja Angry Birdsin luojia haluaa lasten pelaamisesta oman siivunsa kehittämälleen Big Bang -oppimispelille.

–Jos lapset osaavat opetella ulkoa 200 Pokemon-hahmoa, niin he pystyvät kyllä opettelemaan 118 jaksollisen järjestelmän atomia, jos se vaan on tehty tarpeeksi hauskasti, sanoo pelin kehittäneen Lightneer-yhtiön viestintäjohtaja Hanna Toivonen.

Toivosen mukaan lapsi ei tiedä, mitä hänen pitäisi osata ja mitä ei.

– Silloin, kun ennakkoluuloja ei ole, vain taivas on rajana. Jos me pystymme opettamaan lapsille hiukkasfysiikkaa, niin me pytymme opettamaan heille mitä vaan.

– Kun kysytään, että kuinka monta kvarkkia menee protoniin, niin jokainen lapsi osaa vartin pelaamisen jälkeen vastata, että kolme. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että he eivät edes tiedä oppivansa pelaamisen lomassa, sanoo brändijohtaja Peter Vesterbacka.

Pelien avulla lapset innostuvat vaikeistakin aiheista

Peliä on tähän mennessä testattu kolmessa maassa, Hong Kongissa, Singaporessa ja Suomessa. Pelin kehittäjien mukaan tarkoitus ei ole kilpailla koulun tai opettajien kanssa.

– Oppimispelit voivat olla puuttava lenkki siinä, että lapset eivät edes välttämättä ymmärrä, että esimerkiksi kemia ja fysiikka voivat olla kiinnostavia aineita, huomauttaa Vesterbacka.

Tavoitteet Big Bang Legends -pelin suhteen eivät ole vaatimattomimmasta päästä.

– Ehkä tämän pelin innoittamana voi tulla pari uutta Einsteinia tai ehkä joku saa vielä 20 vuoden päästä Nobel-palkinnon ja voi sanoa, että tällaisesta hölmöstä pelistä se lähti, naurahtaa Toivonen.

– Jos me saadaan satamiljoonaa ihmistä pelaamaan tätä ja puhumaan keskenään kvarkeista ja protoneista ja tajuamaan, että tämä on siistiä, niin kyllä se muuttaa meidän maailmankuvaa ja tapaa ajatella, toimitusjohtaja Lauri Järvilehto sanoo.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus