Ex-ministeri Mäntylä kommentoi Iltalehdelle Ylen juttua poissaoloistaan: Rahkeet eivät ole riittäneet, olen pahoillani

Lapin kansanedustaja ja entinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) ei ole käynyt vaalipiirissään yli vuoteen eikä vastaa yhteydenottopyyntöihin.

Hanna Mäntylä
Hanna Mäntylä puhui puoluekokoukselle tultuaan valituksi toiseksi varapuheenjohtajaksi.
Hanna Mäntylä puhui perussuomalaisten puoluekokoukselle tultuaan valituksi puolueen toiseksi varapuheenjohtajaksi.Yle

Lapin kansanedustaja ja entinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) kertoo Iltalehdelle (siirryt toiseen palveluun), että hän ei ole tietoisesti halunnut kadota vaalikentiltä ja Lapin alueelta, mutta "lähipiirin tilanne on vaatinut häneltä henkilökohtaista panosta ja läsnäoloa".

Mäntylä kommentoi lehdelle Ylen uutista, jossa Lapin perussuomalaiset ihmettelevät Mäntylän katoamista vaalikentiltä ja yhteisistä tilaisuuksista. Mäntylä ei muun muassa osallistunut lainkaan kevään kuntavaalikampanjaan Lapissa.

– Rahkeeni eivät ole riittäneet olla puoluetovereiden tukena, olen kovasti pahoillani, että he ovat näin kokeneet, Mäntylä kertoo Iltalehdelle.

Lapin perussuomalaiset ovat olleet pettyneitä, että puolueen kärkipolitiikko Lapissa ei osallistunut lainkaan kuntavaalikampanjaan Lapissa. Mäntylän asuinkunnan Tornion perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Visa Riskilä kertoo nähneensä Hanna Mäntylän viimeksi yli vuosi sitten.

Perussuomalaiset hävisivät monissa Lapin kunnissa jopa enemmän kuin valtakunnassa keskimäärin, joten puolueen Lapin ääniharavalla olisi ollut paljon käyttöä vaalikentillä.

Lapin piirin 1. varapuheenjohtaja ja Simon paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Terho Korpikosken mukaan kansanedustajan vetoapua olisi tarvittu kipeästi.

– Ministeri Pirkko Mattila kyllä kävi mutta en minä Hannaa nähnyt. Olisin odottanut, että hän olisi ollut aktiivisesti mukana. Mutta näin ei ihan käynyt, Korpikoski sanoo.

Myös Lapin kansanedustajat ovat kaivanneet hallituspuolueen ainoaa Lapin kansanedustajaa mukaan yhteisiin tilaisuuksiin Lapissa. Mäntylä ei ole ollut tämän vaalikauden aikana yhdessäkään tapaamisessa mukana.

Nyt Lapin perussuomalaiset odottavat entisen sosiaali- ja terveysministerin kertovan, aikooko hän olla vielä käytettävissä puoluehallitukseen ja ensi vuoden maakuntavaaliin ehdokkaana.

Hanna Mäntylä ei edelleenkään vastaa Ylen sähköposti- ja puhelupyyntöihin. Yle haluaisi kysyä, asuuko Mäntylä edelleen Torniossa ja onko hän ehdolla kesäkuun puoluekokouksessa Perussuomalaisten puoluehallitukseen ja onko hän ehdolla ensi vuonna maakuntavaaleissa Lapissa.