Onko tämä Suomen erikoisin rockfestivaali? Naamojen liput myytiin alle minuutissa, vaikka esiintyjistä ei ole mitään tietoa

Muuramessa järjestetään heinäkuun jälkipuoliskolla rockfestivaali Naamat. Festivaali on loppuunmyyty, 11. kertaa peräkkäin.

festivaalit
DJ Club Old Farts Naamat-festareiden lavalla.
Matti Myller / Yle

Tuomiston tilalla Muuramessa on järjestetty rockfestivaalia niin pitkään, että Naamat on tänä vuonna täysi-ikäinen.

Tapahtuman suosio on kasvanut pikkuhiljaa. Vuonna 2010 Naamat myytiin loppuun alle vuorokaudessa, viime- ja tänä vuonna alle minuutissa.

Liput tulivat myyntiin kello 12, ja liput myyvän Liveto:n verkkosivut menivät välittömästi tukkoon. Liput saatiin kuitenkin myytyä, sillä minuuttia myöhemmin Liveto:n verkkosivut kertoivat, että Naamat on loppuunmyyty. Se tarkoittaa, että sekunnissa myytiin parikymmentä lippua.

Festivaalin esiintyjistä ei tässä vaiheessa ole mitään tietoa. Ne kerrotaan joskus myöhemmin.

Naamat sai alkunsa kolmen lukiolaisen kotibileinä. Festarialue onkin pääisäntä Antti Kaupin sukutilan pihapiiri. Kaupin vanhemmat asuvat tilalla edelleen.

Ensimmäisillä varsinaisilla festivaaleilla yleisöä oli 200. Heidät oli kutsuttu paikalle puhelimella, soittamalla jokaiselle. Nykyään festareille myydään tuhat lippua, eikä yleisölle tarvitse enää soitella.

Naamojen päälavana toimii riihilava. Aiemmin siellä puitiin viljaa, nyt seinä on avattu ulkomaailmaan ja yleisölle.

Poliiseja Naamoilla ei ole tarvittu.

– Kerran poliiseja tuli tänne ja jengi alkoi kysellä mitä tuo maija tuossa tekee, onko jotain sattunut. Järkkärit kommentoivat, että joo, pari poliisia tuli kattomaan Swallow The Sunin keikkaa, muisteli Naamojen ytimeen kuuluva Jaakko Selin viime vuonna.

Naamat myyty loppuun, kuvakaappaus lippukaupan sivuilta.
Yle