Hyppää sisältöön

Merkel ja Macron lupaavat dynaamisempaa ja käytännöllisempää yhteistyötä

Emmanuel Macron ja liittokansleri Angela Merkel tapasivat Berliinissä ja sopivat laativansa yhteisen suunnitelman EU:n kehittämiseksi.

Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron matkusti Berliiniin tapaamaan Merkeliä ensimmäisenä työpäivänään. Kuva: Carsten Koall / EPA

Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron on ensimmäisenä työpäivänään tavannut liittokansleri Angela Merkelin Berliinissä. Kaksikko sopi laativansa yhteisen suunnitelman Euroopan unonin ja euroalueen kehittämiseksi.

Merkel lupasi hyvin läheistä yhteistyötä Macronin kanssa. Hänen mukaansa Saksan ja Ranskan suhteisiin kaivataan uudenlaista dynaamisuutta.

Merkelin mukaan vahva Ranska on Saksan ja koko Euroopan etu.

– Pitkällä aikavälillä Saksa pärjää hyvin vain, jos Eurooppa voi hyvin. Ja Eurooppa voi hyvin vain, jos Ranska on vahva, Merkel sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Macronin kanssa.

EU:n uudistamisesta keskustellaan Merkelin mukaan tarkemmin ministeritasolla Ranskan vaalien jälkeen heinäkuussa.

Sekä Merkel että Macron sanoivat olevansa valmiita muuttamaan EU-sopimuksia, jos tarve vaatii.

– Aiemmin sopimusten muuttaminen oli Ranskalle tabu. Näin ei ole enää, Macron sanoi.

Macron haluaa, että EU:ta kehitetään aiempaa käytännönläheisemmin ja vähemmän byrokraattiseen suuntaan. Hänen mielestään Euroopan tulisi keskittyä enemmän kansalaistensa ja esimerkiksi työntekijöiden oikeuksien suojelemiseen.

.
.