Turun Ruusukorttelin kaavalle sinetti

Kaavamuutoksen mahdollistama rakennusoikeus voidaan käyttää kahdella eri tavalla: joko kauttaaltaan kahdeksankerroksisia taloja tai mukaan yksi 16-kerroksinen.

tornitalot
Havainnekuva Ruusukorttelin tornitalosta
Arkkitehtitoimisto Jarmo Saarinen Oy

TurkuTurun Ruusukortteliin, Koulukadun varrelle on mahdollista rakennuttaa 16-kerroksinen tornitalo. Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana alueen kaavamuutoksen äänestyslukemin 37–29.

Kaava mahdollistaa täydennysrakentamista noin 400 uuden asukkaan tarpeisiin. Kaupungin omistama TVT Asunnot Oy suunnittelee alueelle vuokrataloja.

Kaavan vastustajat löytyivät lähinnä vasemmistoliiton, vihreiden. perussuomalaisten ja Rkp:n riveistä. He olisivat halunneet huomattavasti matalampaa ja väljempää rakentamista.

– Jos oikeasti halutaan kohtuuhintaista asumista, on kyseenalaista, minkä takia rakennettaisiin 16-kerroksinen tornitalo, jonka rakennuskustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin matalampi rakentaminen, ihmetteli vasemmistoliiton Elina Sandelin.

SDP:n Toni Eklund puhui tornitalon puolesta korostamalla sitä, että Turussa on todellinen tarve uusille vuokra-asunnoille. Eklundin mukaan 80 prosenttia uusista asuntohakemuksista kohdistuu kaupungin keskustaan tai keskustan läheisyyteen.

– Nämä ovat ne faktat, millä pyritään pääsemään ratkaisuun, Eklund totesi.

Lisätty 16.5.2017 klo 8.04: Elina Sandelinin (vas.) ja Toni Eklundin (sd.) kommentit