Pirkkalan uusi pormestari panostaa kunnan turvallisuuteen – harkinnassa on erityisen turvallisuusvastaavan palkkaus

Kuntavaalien ääniharava, kokoomuksen Marko Jarva nousee odotetusti Pirkkalan tulevaksi pormestariksi. Asia varmistui maanantai-illan neuvotteluissa.

Pirkkala
Marko Jarva
Mitja Kortepuro

Pirkkalassa on tutkitusti Suomen tyytyväisimmät asukkaat ja sitä asiaintilaa kunnan tuleva pormestari, kokoomuksen Marko Jarva haluaa edistää mm. panostamalla asukkaiden turvallisuuteen. Viime aikoina ilkivallantekijät ovat aiheuttaneet Pirkkalassa isoja vahinkoja esimerkiksi törmäilemällä varastetuilla työkoneilla, mikä ei Jarvan mielestä sovi kuvaan onnellisten ihmisten Pirkkalasta.

– Näistä asioista tulee olla huolissaan ja siksi yksi kärkihankkeista on asukkaiden turvallisuus. Meillä on ollut alustavia keskusteluja, josko me voisimme palkata jonkinlaisen turvallisuusvastaavan. Ja joka tapauksessa tulemme kiinnittämään asiaan erityisen tarkkaa huomiota.

Asukkaiden hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvien asioiden lisäksi isossa muutostilanteessa paljon muitakin asioita on tapetilla, selostaa Marko Jarva.

– Meillä on jo sovittuja investointeja iso määrä. Ne liittyvät pitkälti opetusmaailmaan, kouluihin ja päiväkoteihin ja talouden kanssa tasapainotteleminen on ihan keskeinen asia.

Jarva haluaa myös lisätä läpinäkyvyyttä päätöksentekoon.

– Omalta kohdaltani pyrin jatkamaan entistä avoimempaa päätöksentekoa ja lisätä osapuolten osallistamista päätöksentekoon jo aikaisessa vaiheessa.

Neuvotteluratkaisu hyväksyttiin

Kokoomus sai Pirkkalassa kuntavaaleissa eniten ääniä ja kunnan ääniharava oli Marko Jarva, jonka johdolla luottamuspaikkaneuvotteluja on käyty kuuden puolueen kesken. Maanantai-iltana neuvotteluratkaisu lyötiin lukkoon ja tulevaksi pormestariksi varmistui Jarva.

Toiseksi suurin valtuustoryhmä eli SDP saa valtuuston puheenjohtajan paikan ja kolmanneksi suosituin eli vihreät pääsee johtamaan yhdyskuntalautakuntaa ja näin ollen mm. maankäyttöä.

Paikkajako virallistuu uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa, joka pidetään 12. kesäkuuta.