1. yle.fi
  2. Uutiset

Taiska käsikirjoittaa Kemin kaupunginteatterille viihdekonsertin edesmenneen kapellimestari Sami Itkosen tuotannosta

Hannele Taiska Kauppinen käsikirjoittaa ja dramatisoi ensi syksyksi Kemin kaupunginteatterille viihdekonsertin Sikojen rakkaus. Teatterin syksy aloitetaan kuitenkin lottoamisella.

Kemi
Teatterikuva.
Sikojen rakkaus nähdään suurella näyttämöllä marraskuun lopussa.Nina Susi

Kemin kaupunginteatterin syyskausi käynnistyy komedialla perheestä ja lottokupongista. Onnennumerot -näytelmässä seurataan mummoa, joka unohtelee asioita, mutta muistaa onnennumeronsa, joilla on lotottu jo vuosikymmeniä.

Kemin kaupunginteatterin tiedotteessa kuvaillaan, että elämä mullistuu melkoisesti, kun voittorivi viimeinen osuu kohdalle. Ensimmäinen esitys on suurella näyttömällä 23. syyskuuta. Brittiläisen Mike Yeamanin kirjoittaman näytelmän ohjaa Kemissä Sarianne Paasonen ja lavastaa Kaisa Niva.

Sipi-näyttömällä nähdään Ritva Siikalan näytelmä Kemin tyttö – Kaksi matkaa Israeliin. Näytelmä perustuu hänen omakohtaisiin kokemuksiin, sisältäen eksotiikkaa, romantiikka ja ripauksen politiikkaa. Näytelmän ensi-ilta on 28. lokakuuta.

Draamallinen viihdekonsertti Sikojen rakkaus

Teatteri tuottaa yhdessä kaupunginorkesterin kanssa teatterin edesmenneen kapellimestarin, Sami Itkosen sävellyksiin ja musiikkimaailmaan perustuvan draamallisen viihdekonsertin. Ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja dramaturgiasta vastaa Hannele Taiska Kauppinen ja kapellimestarina toimii Anna Laakso. Ensi-ilta on suurella näyttämöllä 30.11.2017.

Syyskaudella ohjelmistossa jatkaa Miljoona hyvää syytä -monologiesitys ja improvisaatioteatteria nähdään teatteriravintolassa neljän esityksen verran.

Lue seuraavaksi