Ylen etusivu uudistuu: Uusi Yle.fi on rennompi ja ilmeikkäämpi

Uudelta sivulta on helpompi löytää erilaisia sisältöjä.

kulttuuri
Yle
Yle

Verkkoilmeelläkin on oma elinkaarensa, ja niinpä Ylen etusivu, eli yle.fi, saa keväisen piristysruiskeen ja uudistuu. Tavoitteena on ilmeikkäämpi ja rennompi ulkoasu.

– Tätä palvelua voitaisiin jatkossa kuvailla sellaisilla sanoilla kuten pirteys, raikkaus ja värikkyys, projektipäällikkö Heli Savola kiteyttää.

– Tuomme sivulle lisää dynaamisuutta ja vähemmän listamaisuutta, verkko- ja mobiilikehityksen päällikkö Aki Kekäläinen jatkaa.

– Uutta ilmettä voisi verrata siihen, että innostunut urheiluselostaja kertoo, mitä Ylellä on tarjolla.

Kiinnostavat aiheet esiin

Uudistumisella pyritään myös siihen, että erilaisten sisältöjen löytyminen helpottuisi.

– Julkaisemme päivittäin lähes kolmesataa juttua, ja olemme huomanneet itsekin, että moni helmi jää kadoksiin, Aki Kekäläinen pohtii.

– Emme ole ihan vielä niin pitkällä, että pystyisimme huomioimaan yksittäisiä kiinnostuksen kohteita – sitä vartenhan on esimerkiksi Uutisvahti. Jatkossa tarkoituksena olisi kuitenkin tarjota nimenomaan lisää tämänkaltaisia räätälöintimahdollisuuksia.

Yle.fi-sivu nostaa esiin uutisten lisäksi muita Ylen kiinnostavimpia verkkosisältöjä. Perinteistä uutissivustoa, joka löytyy osoitteesta yle.fi/uutiset, uudistus ei koske.

Aki Kekäläinen, Heli Savola
Aki Kekäläinen, Heli SavolaJussi Mankkinen/Yle

Mallia Norjasta

Uuden verkkoilmeen suunnittelussa katseita on kohdistettu muihin Pohjoismaihin, etenkin Norjaan.

– Kollegamme Norjasta ja Tanskasta ovat painineet saman tilanteen parissa: eli miten kiinnostavat jutut saadaan löytymään paremmin. Huomasimme, että olemme Ylessä vastaavassa tilanteessa, Aki Kekäläinen kertoo.

– Norjan yleisradioyhtiö NRK:ssa uudistus tehtiin jo vuonna 2009, ja nyt NRK on tehnyt vuosikausia hyvää tulosta.

Aikataulut uusiksi

Uuden ilmeen saanutta sivustoa ryhdytään päivittämään myös kellonaikojen mukaan. Aamulla ihmisiä kiinnostavat uutisrintaman tapahtumat, päivällä tilanne voi olla toinen, Heli Savola toteaa.

– Ihmiset pitävät kahvitaukoja, haluavat puheenaiheita ja ehkä vähän piristystäkin iltapäivään. Illalla on mahdollista syventyä johonkin pidempään, joten silloin on luontevaa julkaista omaan aikaan liittyviä ja taustoittavia juttuja.

– Mietimme myös sitä, voisiko viikonloppuisin julkaista uudelleen parhaita paloja ja nostaa esille sellaisia juttuja, joiden kanssa voisi viettää aikaa, kun ei ole viikolla ehtinyt, Aki Kekäläinen jatkaa.

– Ihmisillä on erilainen frekvenssi. Jokut käyvät Ylen sivuilla päivittäin useita kertoja, jotkut kerran viikossa, jotkut vain sunnuntaisin.

Uuteen sivuun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia löytyy täältä.