Ei seksiä työaikana – Övertorneån valtuustolle tehty esitys seksin harjoittamisesta työaikana hylättiin

Övertorneålainen kunnanvaltuutettu Per-Erik Muskos perusteli esitystään sillä, että Övertorneån väkiluku on ollut pitkään laskussa ja syntyvyyden nousun eteen pitää tehdä radikaalejakin esityksiä.

työntekijät
Kuvankaappaus SVT:n uutisesta.
Kuvankaappaus SVT:n uutisesta.

Övertorneån kunnanvaltuusto ei hyväksynyt esitystä, jossa ehdotettiin seksin harjoittamisesta työaikana, kertoo Ruotsin Radio (siirryt toiseen palveluun).

Övertorneålainen kunnanvaltuutettu Per-Erik Muskos ehdotti aiemmin tänä vuonna, että kunnan palveluksessa olevilla olisi mahdollisuus harjoittaa seksiä työaikana.

Sosiaalidemokraatteja edustavan Muskoksen mukaan seksin harjoittamiseen olisi voitu käyttää kunnallisella alalla yleisiä palkallisia virkistystunteja.

Muskos perusteli esitystään sillä, että Övertorneån väkiluku on ollut pitkään laskussa ja syntyvyyden nousun eteen pitää tehdä radikaalejakin esityksiä.

– Käskemäähän ei voi mennä, mutta tämä olisi signaali ja ikään kuin suositus työntekijöille ettei seksi ole ainakaan kiellettyä tai sopimatonta virkistystunnin aikana, Muskos sanoi helmikuussa.

– Esitys on herättänyt ihmisissä naurua ja myös vaivautuneita reaktioita. Olen kuitenkin tehnyt esityksen täysin tosissani, eikä kyseessä ole vitsi, Per-Erik Muskos korosti helmikuussa.

Ruotsissa on käytäntö jonka mukaan työntekijä voi pitää kerran viikossa palkallisen virkistystunnin terveyden edistämiseksi.