Herätys: Bensan hinnassa nousupainetta, teollisuuden palkansaajille jättiliitto ja tuomari haistatteli Leijona-kapteenille?

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Lasse Kukkonen Kanadaa vastaan
Emil Hansson / AOP

Teollisuuden palkansaajat saavat jättiliiton

Tärkeimpien vientialojen palkansaajajärjestöt yhdistyvät Teollisuusliitoksi. Metalliliiton, Puuliiton ja teollisuusalojen TEAMin historiallinen fuusio on tarkoitus sinetöidä tänään Metalliliiton liittokokouksessa Helsingin Messukeskuksessa. Lue lisää tästä.

Bensan hintojen odotetaan nousevan kesällä

Bensiinin hinta
Ismo Pekkarinen / Yle

Viime kevään halvasta bensasta on vain muisto jäljellä. Tänä kesänä hintojen odotetaan nousevan, mutta Yhdysvaltojen politiikka ratkaisee paljon. Yle listasi tekijät, jotka tuovat pumpuille hintapainetta ylöspäin. Lue lisää tästä.

Tuomari haistatteli Leijonien kapteenille?

Suomen ja Kanadan välinen kohtaaminen lässähti, kun punapaidat karkasivat nopeasti johtoon ja voittivat ottelun 5–2-lukemin. Ottelun kuohuttavimmaksi hetkeksi jäi episodi, jossa Sebastian Aho sai kahden minuutin jäähyn ja Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Lasse Kukkosen mukaan toinen ottelun päätuomareista haistatteli hänelle, kun kapteeni meni kysymään jäähytilanteesta.

Yle haastaa sinut punnertamaan ja "Elmon" hyppäämään

Petri Keskitalo nostaa painoja.
Tuomo Björksten / Yle

Ylen punnerrushaaste kertoo, missä kunnossa sinä olet ikätovereihisi verrattuna. Ja jos oma liikkumattomuus harmittaa, tarjoamme tukun neuvoja, kuinka skarpata jo vähin vaivoin. Iltapäivällä selviää, paljonko Petri "Elmo" Keskitalolta irtoaa urheilukentällä yli 20 vuotta huippu-uran jälkeen. Lue lisää punnerrushaasteesta täältä.

Lehti: Trump pyysi entistä FBI-johtajaa lopettamaan neuvonantajansa Venäjä-kytkösten tutkinnan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi helmikuussa FBI:n entisen johtajan James Comeyn, joka kirjoitti tapaamisesta yksityiskohtaisen muistion. Muistioonsa Comey on kirjannut presidentti Trumpin pyynnön lopettaa entisen neuvonantajansa Michael T. Flynnin Venäjä-kytkösten tutkinta.

The New York Times (siirryt toiseen palveluun) -sanomalehti ei ole nähnyt muistiota, joka on salaista tietoa. Muistion sisällöstä on kertonut lehdelle FBI-johtaja Comeyn kollega.

Lounaisvirtaus tuo lämmintä ilmaa ja aluksi myös sateita

Sääkartta

Ylen meteorologin Toni Hellisen mukaan korkeapaine väistyy Suomen yltä kaakkoon ja lännestä saapuu säärintama hajanaisine sateineen. Pilvisyys lisääntyy koko maassa. Iltapäivällä aurinko voi näyttäytyä vielä lähinnä aivan idässä sekä Pohjois-Lapissa. Illan aikana sää alkaa poutaantua lännestä alkaen. Paikkakuntasi sään löydät osoitteesta http://yle.fi/saa