1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. James Comey

Lehti: Trump pyysi entistä FBI-johtajaa lopettamaan neuvonantajansa Venäjä-kytkösten tutkinnan

The New York Times -sanomalehden mukaan presidentin esittämä toive on selkein todiste siitä, että presidentti Trump yritti vaikuttaa Venäjä-kytkösten tutkintaan.

James Comey
Michael Flynn kaivaa povitaskuaan.
Michael Flynn erosi neuvonantajan tehtävästään heti presidentti Trumpin kauden alkumetreillä.Jum Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi helmikuussa FBI:n entisen johtajan James Comeyn työhuoneessaan. Comey kirjoitti tapaamisesta heti sen jälkeen yksityiskohtaisen muistion.

Muistioonsa Comey on kirjannut presidentti Trumpin pyynnön lopettaa entisen neuvonantajansa Michael Flynnin Venäjä-kytkösten tutkinta.

The New York Times -sanomaleht (siirryt toiseen palveluun)i ei ole nähnyt muistiota, joka on salaista tietoa. Muistion sisällöstä on kertonut lehdelle FBI-johtaja Comeyn kollega.

Trump ja Comey tapasivat päivä sen jälkeen, kun Flynn oli joutunut eroamaan. Flynn oli kaunistellut Venäjän suurlähettilään kanssa käymiensä keskustelujen luonnetta.

Valkoinen talo on kiistänyt, että presidentti Trump olisi pyytänyt Comeyta tai ketään muuta lopettamaan Flynnin tutkinnan.

Kongressin toiminnan laillisuutta valvova komitea vaatii liittovaltion poliisia FBI:ta tuomaanTrumpin ja Comeyn tapaamiseen liittyvät muistiot ja viestintä julki viimeistään 24.5.

Lähde: Reuters

Lue seuraavaksi