Antennikanavat haettava tänään uudestaan, jos sitä ei vielä ole tehnyt

Jos tv-vastaanotin ei ole tehnyt automaattista kanavahakua tai kanavalistan päivitystä, kanavat pitää hakea manuaalisesti.

Antennitelevisio
Kaukosäädin
Yle

Jos katselee televisiota antenniverkossa, saattaa osa kanavista olla tänään pimeänä. Se johtuu siitä, että antennitelevisioverkon uusi toimilupa on alkanut tänään. Sen myötä joidenkin kanavien lähetystaajuudet ovat muuttuneet.

Antenniverkon välityksellä tv-ohjelmia vastaanottavat kotitaloudet joutuvat siis hakemaan jotkut kanavat uudestaan. Muutos koskee reilua miljoonaa kotitaloutta.

Televisio-ohjelmia välittävä Digita on koonnut muutoksista tietopaketin kotisivuilleen (siirryt toiseen palveluun) (linkki vie uuteen palveluun).

Tänään voimaan astuneet muutokset eivät edellytä teknisiä muutoksia antennijärjestelmiin omakotitaloissa tai taloyhtiöissä.

Antennitelevisioverkon uuden toimilupakauden myötä kanavatarjontaan tulee muutoksia, ja osa kanavista siirtyy uusille lähetystaajuuksille. Muutokset vaikuttavat kanavien peittoalueisiin, joten osalla katsojista kanavatarjonta vähenee nykyisestä.