1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kadonneet henkilöt

Kemissä kateissa ollutta muistisairasta ei ole löydetty – "valitettavasti aika on lopussa"

Poliisi pelkää kadonneen muistisairaan vanhuksen menehtyneen, jos hän ei ole löytänyt itselleen kuivaa suojapaikkaa. Yli 80-vuotias mies on ollut kadonneena jo kolme yötä.

kadonneet henkilöt
Rajavartiolaitoksen helikopteri.
Kadonnutta on etsitty muun muassa helikopterien ja pienlentokoneiden avulla.Risto Koskinen / Yle

Kemin Nauskasta kadonnut muistisairas Ilmari Kelhälä on edelleen kadoksissa. Miestä on etsitty tiiviisti (siirryt toiseen palveluun)Kemi-Simoniemi -alueelta. Poliisi arvioi, että Kelhälä on ollut kadoksissa jo sunnuntaista lähtien.

– Ensimmäiset havainnot hänestä ovat jo sunnuntai-illalta, kertoo komisario Eero Vänskä.

– Valitettavasti aika on lopussa. Jos kadonnut on ollut maastossa jo kolme yötä ja hän ei ole päässyt johonkin kuivaan tilaan, niin hän on todennäköisesti menehtynyt, sanoo Vänskä.

Poliisin johtamaan kadonneen etsintään on osallistunut lukuisia poliisipartioita, koiria, lentoaluksia sekä kymmeniä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä.

Etsintöjä on tehty hyvin haastavissa olosuhteissa. Poliisin mukaan keskiviikkona sää on estänyt maastoetsintöjä, mutta etsintätoimet kadonneen löytämiseksi jatkuvat koko ajan käytettävissä olevin keinoin.

– Etsintöjä jatketaan maastossa heti kun sää antaa myötä, eli heti kun mahdollista. Tällaisessa säässä esimerkiksi koirien kanssa etsiminen ei onnistu.

Poliisi sai kadonneeseen puhelinyhteyden maanantaina noin kello 12, mutta sen jälkeen häntä ei ole tavoitettu.

Ilmari Kelhälä on yli 80-vuotias ja noin 177 cm pitkä. Poliisin mukaan miehellä on ollut mahdollisesti yllään harmaa takki ja ruskea lippalakki, mutta vaatetuksesta ei ole täysin varmaa tietoa.

Kadonnut
Kuva kadoksissa olevasta Ilmari Kelhälästä.Poliisi

Poliisi on saanut vihjeitä kadonneesta ja niitä on tarkistettu koko ajan. Vihjeitä voi edelleen ilmoittaa hätäkeskukseen numeroon 112. Poliisi haluaa välittää suuret kiitokset tähän mennessä etsintään osallistuneille henkilöille.

Lue seuraavaksi