1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. verkkojulkaisut

Kymmenen kysymystä ja vastausta uudesta yle.fi-etusivusta

Yle.fi-etusivu uudistui! Löydät nyt Ylen mielenkiintoisimmat verkkosisällöt entistä helpommin. Raikastimme ja piristimme etusivun ilmettä. Mikä muu muuttui?

verkkojulkaisut
Yle
Yle

Ylen verkkopalvelun yle.fi:n etusivu uudistettiin tänään. Tässä kymmenen kysymystä ja vastausta uudistuksesta.

1. Miksi yle.fi-etusivu uudistettiin?

Vanha etusivu oli - ihan näin suoraan sanottuna - tylsä. Julkaisemme kolmisensataa juttua päivittäin ja lisäksi päälle Areenan sisällöt. Meiltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista joka päivä! Uudella yle.fi-sivulla esittelemme parhaat sisältömme tavalla, jonka ne ansaitsevat.

2. Mikä siis muuttuu?

Tuomme uudessa ilmeessä entistä värikkäämmin, eläväisemmin ja ilmeikkäämmin esiin Ylen erittäin monipuolisen verkkotarjonnan. Uusi etusivu myös elää päiväsi mukana: aamulla se on uutispainotteisempi, iltapäivällä se tarjoaa puheenaiheita, näkökulmia ja piristystä päivääsi! Iltaisin etusivulta löytyy päivän keskeisten uutisten lisäksi sisältöjä, joiden parissa voi viettää vähän enemmän aikaa ja rentoutua, vaikkapa Areena-suosikkeja ja syventäviä ja taustoittavia juttuja.

3. Mitä yle.fi tarjoaa juuri minulle?

Pysyt varmasti ajan tasalla, löydät Suomen maineikkaimman uutispalvelun ja tiedät, mistä ihmiset tänään puhuvat. Yritämme myös yllättää sinut säännöllisesti. Julkaisemme joka päivä verkossa kolmisensataa juttua, eli viikossa siis yli kaksi tuhatta. Lisäksi vielä parhaat palat Yle Areenan koko tarjonnasta.

4. Mistä löydän radio- ja tv-ohjelmat?

Tietenkin radio- ja tv-ohjelmien digitaalisesta kodista Areenasta. Areenaan on linkki myös navigaatiossamme.

5. Pitääkö nyt olla Yle Tunnus? Jos ei pidä, niin kannattaako?

Ei tarvitse, mutta kannattaa vilkaista mitä hyötyä Yle Tunnuksen luomisesta olisi!

*6. Saanko tätä kautta yhteyden teihin? *

Toki. Etusivu-uudistukseen liittyvät palautteet toivomme saavamme etusivulla olevan palautelomakkeen kautta, jotta voimme käsitellä sen helpommin. Keskeiset yhteystietomme löydät täältä.

7. Miten otatte esteettömyyden huomioon uudella etusivulla?

Pyrimme pitämään huolta mm. siitä, että värien kontrastit sivuillamme ovat tarpeeksi suuret, kuvissa ja videoissa käytetään alt-tekstejä (ne kertovat, mitä kuvissa ja videoissa on) ja sivut on toteutettu tavalla, joka tukee ruudunlukijoita. Emme ole vielä ehtineet testauttamaan uuden etusivun esteettömyyttä, mutta teemme sen mahdollisimman pian.

8. Kuka uudistuksen on suunnitellut?

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan kehitystiimi kumppaneineen. Sama porukka on tehnyt myös Ylen uutissivun uudistukset, Uutisvahti-sovelluksen, vaalikoneen, palkittuja verkkojournalismispesiaaleja ja paljon muuta.

9. Kysyittekö käyttäjiltä, millaisen etusivun he haluavat?

Totta kai! Olemme erittäin kiinnostuneita saamastamme palautteesta ja käyttödatasta, suorastaan elämme niistä. Teimme yle.fi:tä suunnitellessa lukuisia prototyyppejä ja käyttäjätestejä. Teimme myös laajan tutkimuksen siitä, miten eri suomalaiset käyttävät verkkoa. Mieltymyksiä on monia ja tavoitteemme on löytää ratkaisu, joka toimisi mahdollisimman monelle.

Tutkailemme julkaisun jälkeisinä päivinä silmä kovana, mistä käyttäjät tykkäävät ja mistä eivät, mikä toimii ja mikä ei. Kaikki eivät pidä samoista asioista, joten yritämme löytää kaiken tiedon keskeltä havaintoja, joiden avulla voimme parantaa palvelua mahdollisimman monelle. Teemme ensimmäisiä muutoksia varmasti heti julkaisun jälkeisinä päivinä.

10. Miten löydän uutiset?

Vanhalla etusivulla oli itse asiassa vain hyvin pieni osa uutistarjontaamme. Tärkeimmät ja kiinnostavimmat uutiset löytyvät jatkossakin etusivulta, mutta uutisten varsinainen koti verkossa on yle.fi/uutiset ja sovelluspuolella Uutisvahti. Todellisille uutisten suurkuluttajille olemme rakentaneet lisäksi uutisten tuoreimmat-sivun. Olemme hyvin ylpeitä uutistoiminnastamme, jota suomalaiset pitävätkin Suomen luotettavimpana.

Lue seuraavaksi