Hyppää sisältöön

Eduskunta hyväksyi osakesijoitukset ulkomaisiin hallintarekistereihin – kolme perussuomalaisten poliisiedustajaa äänesti vastaan

Hallintarekisteriesityksen puolesta äänesti 94 kansanedustajaa ja sitä vastaan 62.

Perussuomalaisten poliisitaustaiset kansanedustajat Tom Packalen, Mika Raatikainen ja Veera Ruoho äänestivät lakimuutosta vastaan. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Eduskunta on hyväksynyt kiistaa herättäneen lakimuutoksen, joka sallii suomalaisten osakesijoitukset ulkomaisiin hallintarekistereihin.

Perussuomalaisten kolme poliisikansanedustajaa Veera Ruoho, Tom Packalen ja Mika Raatikainen äänestivät hallituksen esitystä vastaan. Kolmikko kertoi jo ennen äänestystä aikovansa äänestää sitä vastaan.

Veera Ruoho ja Tom Packalen keskeyttivät ulkoasiainvaliokunnan Tukholman-matkan ja tulivat eduskuntaan äänestämään esitystä vastaan.

Sen sijaan perussuomalaisten neljäs rekisteriä vastustanut poliisiedustaja Kari Kulmala oli poissa äänestyksestä. Hän on matkoilla Grönlannissa. Perussuomalaisten poliisiedustajista Reijo Hongisto tuki hallituksen linjaa.

Perussuomalaisten poliisikansanedustajat ovat vastustaneet esitystä, koska ovat katsoneet sen lisäävän mahdollisuuksia omistusten piilotteluun, rikolliseen toimintaan ja veronkiertoon.

Suomalaisten omistusten siirtämisen ulkomaisiin hallintarekistereihin salliva lakiesitys hyväksyttiin tänään keskiviikkona eduskunnassa äänin 94–62. Muut paikalla olleet hallituspuolueiden edustajat äänestivät esityksen puolesta. Poissa äänestyksestä oli 43 edustajaa.

Ryhmä miettii rangaistustoimia

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Toimi Kankaanniemi on pettynyt ryhmän rivien rakoiluun eduskunnan äänestyksessä. Kankaanniemen mukaan hallituksessa puolustetaan hallituksen esityksiä.

– Minä taistelin ja sain erittäin hyvän kokonaisuuden tästä äärettömän vaikeasta asiasta. Se on nyt paljon paremmassa mallissa kuin se oli kaksi viikkoa sitten. Kun tein töitä hartiavoimin jopa yötä päivää, Kankaanniemi kehui viime vaiheen korjauksia lakiin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pohtii lähiviikkoina mahdollisia rankaisutoimia. Kankaaniemen mukaan niskuroijilta pyydetään ensin selvitystä, miksi he äänestivät hallitusta vastaan.

.
.