Liperiläismies ammuskeli saaressa luvattomilla sotilasaseilla – räjäytysten äänet paljastivat

Viinijärvellä viime kesänä ammuskellut ja räjäytellyt mies on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Liperi
Tuomarin nuija pöydällä oikeussalissa.
Yle

Viinijärvellä ammuskellut ja räjäytellyt mies on saanut vankeustuomion. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1986 syntyneen liperiläismiehen vuodeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä ampuma-aserikoksesta ja räjähderikoksesta.

Erikoinen tapaus tuli ilmi viime kesänä, kun Viinijärven mökkiläiset ilmoittivat poliisille sarjatuliaseen tulituksen ja räjähdysten äänistä. Poliisi meni saareen, josta äänet kuuluivat, ja jossa miehellä oli kesämökki.

Miehen hallusta löytyi luvattomia vanhoja sotilasaseita. Hänellä oli Degtjarjov DP-27 -pikakivääri, FN Browning -pistooli, Arisaka-kivääri, Tikkakoski-haulikko, Mosin-Nagant -kivääri, Nagant-revolveri sekä Looking Glass -pistooli.

Tuomitulla oli myös Suomi-konepistoolin perä ja piippu, Degtjarjov DP-27 -pikakiväärin perä ja PPS-43 -konepistooli sekä aseisiin soveltuvia ja muita patruunoita.

Liperiläismiehen asunnosta löytyi 175 metriä räjähtävää tulilankaa, aikatulilankaa ja puoli kiloa aniittia.

Lisäksi miehen auton takakontista löytyi omatekoista dynamiittia, 37 kiloa dynamiittia ja yli kymmenen kiloa aniittia, joka on voimakas räjähde.

Liperiläinen kertoi oikeudessa saaneensa luvattomat aseet tuntemattomaksi jääneeltä ihmiseltä.

Oikeus katsoi, että räjähteiden säilytyksessä ei ole noudatettu riittävää huolellisuutta ja varoivaisuutta. Säilytyksestä on aiheutunut oikeiden mukaan vaaraa sivullisille.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.