Koe uusi yle.fi

Kaupungin uusin päiväkoti joutuu isoon remonttiin Iisalmessa – kosteusvaurioiden laajuus selviää vasta lisätutkimuksissa

Lisäselvitykset kaupungin uusimman ja isoimman päiväkodin sisäilmaongelmien syistä valmistuvat näillä näkymin kesäkuun puoliväliin mennessä.

Iisalmi
Muovailuvahaa
Mika Niskanen / Yle

Päiväkoti Simpukan kosteusvaurio- ja sisäilmatutkimukset vaativat vielä lisäselvityksiä Iisalmessa.

Vaurioita tutkinut asiantuntijayhtiö FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy on havainnut, että kolme vuotta sitten valmistuneen kaupungin suurimman päiväkodin yhden ulkoseinän alaosissa on kosteus- ja mikrobivaurioita.

Vaurioiden ja tarvittavien korjaustöiden laajuus selviää vasta lisätutkimuksissa. Myös päiväkodin ilmanvaihtojärjestelmä tarkistetaan.

Tutkimusten perusteella on kuitenkin jo nyt selvää, että päiväkotirakennuksen ulkoseiniä joudutaan korjaamaan ja uusimaan merkittävästi. Pintamateriaalien purkaminen sisätiloissa tietää sitä, että myös alakattorakenteita joudutaan purkamaan ja uusimaan.

Lisäselvitykset valmistunevat kesäkuun puoliväliin mennessä

Iisalmen kaupunki arvioi, että jatkotutkimukset valmistuvat kesäkuun puoliväliin mennessä ja niiden tuloksista tiedotetaan erikseen. Myös korjaustöiden aiheuttamista erityisjärjestelyistä tiedotetaan heti, kun töiden laajuus ja ajankohta ovat selvillä. Yksi päiväkodin huoneista on jo ollut pois käytöstä vuodenvaihteesta lähtien.

Kaupunki ja rakennusurakoitsija, rakennusliike Lapti Oy ovat sopineet, että neuvottelut korjausten vastuukysymyksistä alkavat, kun jatkotutkimukset ovat valmistuneet.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Onnettomuudet

Rakenteet romahtivat kesken joulukonsertin Vaasassa – seitsemän sairaalaan

Lähdesuoja

HS: Poliisi teki kotietsinnän Viestikoekeskuksesta kirjoittaneen toimittajan kotiin

Kotimaan uutiset

Sanoman hallitus pyysi HS:ltä selvitystä tiedustelu-uutisoinnista

Kansallisen turvallisuuden vaarantaminen

Asiantuntijat: Media teki tehtävänsä vuotouutisessa