Kuka sanoo, että työpaikan jumppahetki pitää ottaa vakavasti? Tämä työporukka lataa nolot jumppavideonsa Facebookiin

Työterveyslaitoksen tutkija kannustaa yrityksiä miettimään, miten työpäivän arkea saisi aktiivisemmaksi.

työhyvinvointi
Joupet.com:in henkilökunta harrastamassa taukojumppaa.
Kuopion Kortti-Pisteen henkilökunta kasvattaa yhteishenkeä jumppaamalla.

Joukko sortseihin ja hihattomiin paitoihin sonnustautuneita miehiä seisoo kuopiolaisyrityksen hallissa lenkkarit jaloissaan ja lippikset päässä. Vuorossa on päivän jumppatuokio työntuoksinan lomassa.

– Taukojumppa alkaa, ruvetaanpa treenaamaan!

Työporukan valmentaja Mika Tossavainen ohjaa miehiä päivän koitokseen. Tänään vuorossa on liikkuvuutta ja ketteryyttä vaativia hyppyjä, nyrkkeilyä ja punnerruksia. Nämä miehet ovat taukojumppien lisäksi kokeilleet muun muassa tanssia, karatea ja amerikkalaista jalkapalloa.

Kuopion Kortti-Piste on yksi monista työpaikoista, joissa on huomattu liikunnan myönteinen merkitys työhyvinvointiin.

– Huumorilla vedetään yhteishengen kasvattamiseksi. Kyllä tämä hauskaa on! kertovat työntekijät.

Vaikutuksia kuntoon, mieleen ja työntekoon

Fyysisen kunnon lisäksi liikkuminen vaikuttaa mielialaan, mutta myös kognitiivisiin toimintoihin, kuten muistamiseen, keskittymiseen ja vireyteen. Hapenottokyvyn parantumisella on huomattu olevan vaikutuksia jopa työtapaturmien ehkäisyyn.

Työterveyslaitoksen tutkija kannustaa työnantajia pohtimaan sekä kuntoliikunnan että työaikaisten aktiviteettien järjestämistä työyhteisössä.

– Kannustaisin miettimään molempia, että miten työpäivän arkea saisi aktiivisemmaksi ja miten työnantaja voisi tukea kuntoliikuntatyyppistä toimintaa erikseen, sanoo Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija Sirpa Lusa.

Hän muistuttaa, että työpaikkaliikunta ja vapaa-ajan kuntoilu eivät korvaa toisiaan.

Joupet.com:in henkilökunta harrastamassa taukojumppaa.
Joonas Nieminen / Yle

Eri ammateissa kuntoliikunnan ja työnaikaisen liikkumisen tarve vaihtelee. Siksi liikkuminen kannattaa valita sen mukaan, mikä auttaa lihasten palautumisessa.

– Jos on töissä koko ajan jalkojen päällä, ei kannata lähteä vapaa-ajalla juoksemaan, vaan vaikka pyöräilemään tai uimaan. Joskus on ihan suositeltavaa, että menee pitkäkseen ja nostaa jalat ylös.

Kortti-Pisteen työntekijät päättivät alkaa jumpata, kun paikkoja kolotti.

– Aina ollaan jotain vähän erilaista kokeiltu, ja ajateltiin, että taukojumppa tekisi hyvää, muistelee Jouni Heikkinen.

Jumppaavat miehet ovat tulleet tunnetuksi sosiaalisessa mediassa, sillä verryttelyhetket on ladattu yrityksen Facebook-sivulle.

– Naurattaa, kun kävelee tuolla jossain, niin joku katsoo pitkään ja sen jälkeen sanoo, että jumppamiehiä.

Työnantaja voi vaikuttaa työkyvyn ylläpitoon monella tasolla

Työnantaja ja työyhteisö voivat tukea liikkumaan monella eri tasolla. Yksilötasolla se voi olla esimerkiksi kannustamista työmatkaliikuntaan. Työyhteisö voi puolestaan järjestää yhteisen taukojumpan tai pitää palaverin neuvotteluhuoneen sijaan kävelylenkin aikana.

Työyhteisö voi terveystarkastusten perusteella myös koota erilaisia kohdennettuja työkykyä parantavia ryhmiä esimerkiksi selkävaivoista kärsiville.

Kannustaisin miettimään, miten työpäivän arkea saisi aktiivisemmaksi.

Sirpa Lusa

– Meidän tutkimuksissa on todettu, että mitä useammalle tasolle vaikuttaa, sitä paremmin työntekijät saa liikkumaan, kertoo Lusa.

Työterveyslaitoksen verkkosivulle (siirryt toiseen palveluun) on koottu tietoa oman ja työkavereiden hyvinvointiin vaikuttavien elämäntapojen hallintaan. Sivuilla voi myös testata millaisiin työtehtäviin oma kunto riittää.