1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle

Katukysely: Luottoa Yleen löytyy, myös kritiikkiä annetaan – Ylen riippumattomuus aiheena illan A-Teemassa

Rovaniemen keskustassa jututettujen lappilaisten luottamus Yleisradioon ei ole horjunut viimeaikaisten tapahtumien vuoksi. Vastaajat kaipasivat Yleisradiolta kriittistä journalismia politiikasta.

Yle
Yle liput.
Derrick Frilund / Yle

Illan A-Teemaa varten jututetut rovaniemeläiset pitävät Yleisradiota yhä luotettavana tiedotusvälineenä. Viimeaikaiset Ylen uskottavuutta koetelleet tapahtumat ja julkisuudessa käydyt keskustelut eivät ole horjuttaneet Ylen asemaa uskottavana uutisten välittäjänä.

– Kyllähän meillä se arvostelu julkisuuden henkilöitä ja poliitikkoja kohtaan on tosi-tosi vähäistä kun vertaa sitä ulkomaihin jossa se on paljon rajumpaa. Siinä mielessä Yle taipui vähän pääministerille, mutta kyllä Yle vielä luotettava on, rovaniemeläinen Riitta Taka sanoo.

– Tietenkin se vaikuttaa hieman jos poliitikot voivat sanella Ylelle mitä siellä sanotaan ja mitä ei. Tietenkin median pitäisi olla avoin ja riippumaton, mutta kyllä minä pidän Yleä kuitenkin aika luotettavana mediana, vastaa puolestaan Olli Tolppi.

Kyllä Yle on hyvä tietolähde ja seuraan sitä paljon

Jorma Posio

Jorma Posion usko Ylen uskottavuuteen on säilynyt kovasta myllytyksestä huolimatta.

– No, eipä ne ole vaikuttaneet, luotan Yleen edelleen. Kyllä Yle on hyvä tietolähde ja seuraan sitä paljon, Jorma Posio kertoo.

– Kyllä Yleisradio on aika luotettava loppujen lopuksi. Kyllä kritiikki on aina paikallaan, vakuuttaa Jaakko Kalanen kun häneltä kysytään sitä, että onko Yleisradio tehnyt liian kriittisiä juttuja poliitikoista.

Hyvällä etiikalla ja moraalilla

Henriikka Välitalo jatkaa samoilla linjoilla kun häneltä kysytään, ovatko viimeaikaiset keskustelut ja uutisointi vaikuttaneet hänen luottamukseensa Yleisradiota kohtaan.

– Ajattelen tietenkin, että Yle on luotettava journalismin tuottaja eikä oikeastaan minun ajatukset ole tässä kohtaa muuttuneet siitä mitä ne ovat aikaisemmin olleet.

Toivon, että asioita tehdään hyvällä etiikalla ja moraalilla

Henriikka Välitalo

– Olen minä seurannut jonkin verran keskustelua, ja tietysti toivon, että asioita tehdään hyvällä etiikalla ja moraalilla eikä jätetä kertomatta asioita. Ei kaunistella asioita vaan pysytään sillä oikealla linjalla jatkossakin, Henriikka Välitalo lisää.

Aivan yhtä mieltä eivät kaikki sentään olleet, vaan löytyi muutama kriittisempikin Yle-mielipide.

– Minulla on aina ollut semmoinen näkemys, että aina ne pistävät pikkuisen niinkö ehdolle. Ei ne aivan kaikki ole ihan absoluuttisen tosia mitä ne selvittää. Eikä siellä oikeastaan ole suomalaisia ohjelmia joten niihin pitää satsata, Pauli Jussila evästää Yleä.

Miten taataan Ylen riippumattomuus? Selvitysmies Olli Mäenpään Yle-raportti on Suomen suurimman keskusteluohjelman käsittelyssä keskiviikkona. A-teema: Ylen riippumattomuus TV1 17.5. klo 21.05-22.35 #ateema

Lue seuraavaksi